Het gelukkige echtpaar Appie en Rikie Huisman met in hun midden zoon Charles. Foto: Theo Huijskes
Het gelukkige echtpaar Appie en Rikie Huisman met in hun midden zoon Charles. Foto: Theo Huijskes Theo Huijskes

Ondanks coronacrisis ALV van fusieclub Grol

Algemeen

Appie Huisman benoemd tot ‘Lid van verdienste’

Door Theo Huijskes

GROENLO - De coronacrisis, inclusief de sedert vorige week vastgestelde aanvullende maatregelen, hebben geen streep kunnen halen door de eerste officiële ledenvergadering van fusieclub Grol. Een en ander vond afgelopen maandagavond plaats en dat in een geheel aangepaste vorm zonder daarbij de daarvoor geldende regels te overtreden. Zo werd de vergadering niet gehouden in het Sportcafé Den Elshof, maar in Bar De Lange Gang. Dit laatste omdat de overheid het café op Den Elshof in het kader van de coronamaatregelen niet ziet als een horecabedrijf, maar als een sportkantine. Voorafgaande aan de vergadering in De Lange Gang, die werd bijgewoond door het maximale aantal van dertig toegestane personen, werden op het sportpark Den Elshof bij het monument ‘Bewogen staan wij stil!’ wel alle overledenen van in dit geval de clubs S.V. Grol en S.V. Grolse Boys herdacht.

Lid van verdienste
Een agendapunt tijdens de ALV betrof de huldiging van Appie Huisman als 'Lid van verdienste' van de Groenlose voetbalclub. De totaal verraste Huisman, aanwezig samen met echtgenote Rikie, is inmiddels reeds 94 jaar oud en al 62 jaar lid van ‘de Grol’. Een periode waarin hij diverse functies heeft bekleed, zoals lid van de elftalcommissie, elftalbegeleider, scheidsrechter en consul. Het was Grolvoorzitter Hans Scheinck, die de in 1926 geboren jubilaris, tevens het eerste Lid van Verdienste van fusieclub Grol, toesprak en hem naast een oorkonde, een waardebon, alsmede een boeket bloemen overhandigde. Een leuke bijkomstigheid is dat in dezelfde vergadering ook zoon Charles Huisman (58) werd gehuldigd in verband met zijn 50-jarig lidmaatschap van Grol. Al met al een bijzonder moment, mede omdat als gevolg van de huldiging van Charles ook schoondochter Miranda en de beide kleindochters Tess en Demi van het echtpaar Huisman aanwezig waren

Jubilarissen die 50 jaar lid zijn
In het kader van het 50-jarig lidmaatschap werden tevens een ‘elftal’ Grolleden gehuldigd omdat men de club een halve eeuw trouw is gebleven. Het gaat hier om Charles Huisman, Wilco Poortman, André Huurneman, Erik Schuurmans, Geert Jan Stokkers, René Meulenbeek, Jaap Frank, Edwin Bosman, Henk Wolters, Ewald Eskes en Rob Westervoorde, waarvan de eerste vier maandagavond aanwezig waren. Naast een helemaal op de betreffende personen afgestemde toespraak, kregen de jubilarissen van voorzitter Scheinck het beeldje ‘Van Mens tot Mens’ overhandigd, alsmede een boeket bloemen. De huldiging vond plaats van 20.00 uur tot 21.00 uur, waarna tot sluitingstijd 22.00 uur een aantal ALV-punten werden behandeld in aanwezigheid van een beperkt aantal leden. Vooralsnog is het vervolg van de ALV vastgesteld op maandag 14 december 2020.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant