<p>Hans Rouwmaat (l) en Hans Smit zijn blij dat na 13 jaar eindelijk de schop in de grond kan. Foto: Kyra Broshuis</p>

Hans Rouwmaat (l) en Hans Smit zijn blij dat na 13 jaar eindelijk de schop in de grond kan. Foto: Kyra Broshuis

‘Na 13 jaar kan eindelijk de schop in de grond’

Verkoop kavels Oldenhuis start deze week

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Al in 2007 kochten Rouwmaat B.V. uit Groenlo en TBI-Onderneming Koopmans Bouwgroep B.V. uit Enschede het perceel ‘Oldenhuis’ aan de Borculoseweg in Groenlo met de bedoeling er woningen te realiseren. Dat was net voor de crisis en het plan om 130 woningen te bouwen ging niet door. Hans Rouwmaat van Rouwmaat en Hans Smit van Koopmans Bouwgroep vertellen:

Krimpregio
“Er werd gezegd dat we in een krimpregio zitten er dat er geen behoefte zou zijn aan zoveel woningen. We zaten ook met de gemeentelijke herindeling en er werd besloten dat er op Flierbeek in Lichtenvoorde en op Brouwhuizen in Groenlo gebouwd mocht worden. De andere partijen in Oldenhuis B.V. haakten af en wij bleven met z'n tweeën over. Pas jaren later bleek dat de regio toch niet zo erg zou krimpen en in februari 2018 hebben we de handtekening gezet onder de overeenkomst met de gemeente Oost Gelre. We mochten 36 woningen bouwen, uiteindelijk zijn er dat nu 40 geworden, exclusief de bestaande woning.” Het hele plan had wat voeten in de aarde maar het bestemmingsplan is onherroepelijk en de grond wordt momenteel bouwrijp gemaakt. “Deze week gaat alles plat”, legt Rouwmaat uit. “Natuurlijk hadden we graag eerder willen beginnen maar de gemeente heeft ook met regels van bovenaf te maken. De relatie met het gemeentebestuur is overigens prima.”

400 belangstellenden
Deze week wordt ook een start gemaakt met de verkoop. “Er hebben zich al meer dan 400 belangstellenden gemeld. Het plan Oldenhuis is opgedeeld in drie verschillende woonvelden”, legt Smit uit. “Het woonveld ‘Dynamisch’ behelst 12 grondgebonden woningen voor starters en doorstromers. Op het woonveld ‘Rust’ komen levensloopbestendige woningen aan een hof met aan de voorkant een gemeenschappelijke tuin. Aan de hoofdontsluiting is ruimte voor tweekappers en vrijstaande woningen. Tenslotte biedt het hoofdveld ‘Exclusief’ luxe kavels voor eigen invulling. Denk hierbij aan villa’s op grote tot zeer grote kavels. De grootste kavel is 1500 m2 maar kan door clustering zelfs nog groter worden.”

Groen
Plan Oldenhuis wordt echt een groene wijk, benadrukt Rouwmaat. “En daarmee is de wijk uniek in Groenlo. We maken gebruik van bestaand groen wat direct al zorgt voor een goede woonkwaliteit. Daarnaast komen er wadi’s en wordt er geen enkele regendruppel afgevoerd via het riool. Ook wordt de wijk volledig gasloos. De elektriciteit wordt opgewekt in een eigen zonnepanelenpark aan de rand van de wijk. Het park wordt uiteraard netjes afgebakend met mooie groene hagen. Op deze manier hoeven de nieuwe bewoners van de wijk niet zelf aan de slag met zonnepanelen. We werken voor de opwekking van zonne-energie samen met Groenkracht Groenlo. Er komen overigens ook circulaire houten woningen, twee blokken van 4 tot 5 woningen.”

Inschrijven
De verwachting is dat er in het tweede kwartaal van 2021 gestart kan worden met de bouw. “Voordat de mensen de tekeningen en vergunningen in orde hebben, zijn we weer een paar maand verder. We hopen dan dat deze nieuwe en bijzondere wijk eind 2023 klaar is. Het wordt een prachtige en unieke plek; in het groen en tegen het schootsveld aan. Het is mooi dat we een oud industrieterrein kunnen veranderen in een ecologische woonwijk", zeggen Rouwmaat en Smit.

Vanaf vandaag, woensdag 14 oktober, kan definitief worden ingeschreven voor de kavels. Ook is het mogelijk om vrijblijvend in te schrijven zodat je op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen. Scheers en Roes Makelaars gaat de kavels verkopen en de contactpersoon voor dit project is Anne van Hal.

Meer weten of inschrijven? Kijk op www.oldenhuisgroenlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden