Dilsoz Wali is blij met de gedoneerde kleding. Foto: PR Grol
Dilsoz Wali is blij met de gedoneerde kleding. Foto: PR Grol

Kleding s.v. Grol / s.v. Grolse Boys krijgt tweede leven

GROENLO - Nadat de fusie tussen s.v. Grol en s.v. Grolse Boys een feit was en er dus een nieuw tenue moest komen, bleven beide verenigingen met de oude kleding zitten. Wat hier mee te doen? Het plan werd opgevat om deze kleding een tweede leven te geven.

Hiervoor zijn twee goede doelen gevonden. Een deel van de kleding is afgegeven bij Carla Klein Breteler in Beltrum voor de stichting SKB4Gambia. Deze kleding is inmiddels al onderweg in een container naar Gambia. Allerlei teams uit Gambia zullen binnenkort te bewonderen zijn in de prachtige oude tenues van s.v. Grol en s.v. Grolse Boys.

Een ander deel van de kleding is afgeleverd bij Dilzos Wali voor de stichting Parwin. Deze stichting stuurt hulpgoederen naar vluchtelingenkampen in Noord-Irak. Door de oorlog in het Midden-Oosten zijn steeds meer mensen genoodzaakt alles achter te laten en te vluchten voor IS(IS) en de burgeroorlog. De goederen worden daar door vrijwilligers uitgedeeld in de vluchtelingenkampen rond en nabij Irak en aan vluchtelingen die genoodzaakt zijn buiten de kampen te verblijven wegens de overvolle kampen. Voor het transport betaalt de stichting € 5.000,- per vrachtwagen. Dit wordt vanuit donaties bekostigd. Al met al komt de kleding dus op een goede plek terecht waar het zeer gewaardeerd wordt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!