Blauwbloeden

Veel kermissen gingen niet door afgelopen jaar, of in uitgedunde vorm. Soms werden ze gesloten door heldhaftige burgemeesters omdat exploitanten en/of bezoekers zich niet helemaal aan de regels zouden hebben gehouden.

Daarom vond ik het wel grappig dat de beroemdste en duurste kermisattractie van Nederland, het koningshuis, ons vorige week verwende met een attractie waar alle onderdanen van konden genieten. WA en Max gingen met het privé-vliegtuig (dat ze vast zelf betaald hebben) naar hun stulp in Griekenland (ook vast zelf betaald). Het was allemaal binnen de regels, ze hielden afstand en hun tweede/derde/vierde/vijfde huis lag niet in een ‘verboden’ gebied.

Nadat een vliegtuigspotter hen had betrapt, ging het los en een paar uur later kwamen de Oranjes alweer terug. Niet met het privé-vliegtuig, dat was inmiddels al leeg (lekker voor het milieu ook) teruggevlogen naar Nederland. WA was zich niet bewust geweest van de indruk die zijn actie zou maken. Nee, dat is ook wel erg moeilijk in te schatten.

Rutte is ministerieel verantwoordelijk voor het doen en laten van de koning en hij kletste zich er weer op zijn teflon-manier uit. Eerst wist hij het geloof ik niet, daarna wist hij het toch wel, maar had hij een verkeerde inschatting gemaakt van de indruk die de koninklijk reis zou maken bij het volk. De roodbloedige Nederlanders die coronaboetes krijgen of hun horecazaakje dicht moeten doen.

Zoiets kan gebeuren, zelfs bij de minister-president. De bruiloft van minister Grapperhaus is ook alweer een tijdje geleden. Ik weet ook niet zeker of het allemaal klopt wat ik zeg, aan sommige dingen heb ik geen herinnering. Tenminste vandaag niet, morgen misschien wel weer.

Toch leven we ondanks alles in een mooi land, je mag hier kritiek hebben op de regering en op het koningshuis. Vergelijk dat eens met Thailand, waar een zichzelf nog veel verrijkender koningshuis niet bekritiseerd mag worden, op straffe van celstraf. Dus ik weet niet of koning Rama X dit leest, maar voor de zekerheid: doe eens lief (zo dat is eruit).

Groeten uit Schiermonnikoog (sorry, ik ben die ene, maar ik heb mezelf keurig opgesloten).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!