<p>Willy Vaags (links) en zijn vrouw voor de nieuwste aanwinst van Ravott'n. Foto: Mark Ebbers</p>

Willy Vaags (links) en zijn vrouw voor de nieuwste aanwinst van Ravott'n. Foto: Mark Ebbers

Kabelbaan als kroon op Ravott'n

GROENLO - Twee jaar en een paar dagen na de opening is op speelplek Ravott’n de nieuwste, en tot nu grootste, aanwinst in gebruik genomen: een vijftig meter lange kabelbaan.

Door Mark Ebbers

Op de wat gure zaterdagmorgen van 24 oktober hebben zich enkele tientallen mensen verzameld op het terrein van Ravott’n. Na een inleidende toespraak van Peter Ballast wordt rond 11.10 uur het lint doorgeknipt door Willy Vaags, een man die - al is hijzelf te bescheiden om het zo te noemen - door de aanwezigen wordt beschouwd als de vader van het speelpark aan de noordrand van Groenlo.

Direct na de plichtplegingen maken de eerste kinderen de overtocht van vijftig meter.De kabelbaan is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Bas Wallerbosch van Albert Heijn in Groenlo.Ook hij is van de partij deze morgen: “Ik vond het een mooi initiatief. Ik ga regelmatig met mijn eigen kinderen naar deze speelplek. Op deze manier kon ik wat teruggeven aan de gemeenschap.”

Ook een afscheid
Voor Willy is de opening van de kabelbaan tegelijkertijd de afsluiting van een periode: “Ik beschouw mijn bemoeienis met deze natuurspeelplek in De Grolse Weiden als klaar. Alle wensen die we vanaf de eerste schetsen wilden realiseren, zijn nu ingevuld. Maar er kunnen vast nog vele ideeën gerealiseerd worden die de speelplek nog volmaakter maken.” Zijn Ravott’n-‘pensioen’ betekent niet dat hij zijn handen er helemaal vanaf trekt: “Ik ben altijd bereid om advies of mijn mening te geven, de speelplek zal altijd mijn interesse hebben. Bijvoorbeeld: mochten we ondanks de coronacrisis nog toekomen aan onder andere het poten van bloembollen en zaaien van bloemzaad, dan wil ik daar nog graag aan meewerken.”

Mooie jaren met veel hulp
Hij blikt met een goed gevoel terug op zijn jaren met Ravott’n: “Beginpunt is het beeldenboek dat in december 2014 gepresenteerd is aan de klankbordgroep van stadspark De Grolse Weiden. Voorzitter Paul Wallerbos vroeg me mee te denken over de uitwerking van een natuurspeelplek. We hebben een groep vrijwilligers samengesteld met Joske van Huet, Nicole Rouwmaat en Maria van der Post en meerdere gesprekken opgestart met Peter Ballast van de gemeente Oost Gelre, die wilde faciliteren. Ik heb toen schetsen gemaakt met onder andere ideeën vanuit de speelplek in het Wentholtpark in Lichtenvoorde.”

Willy spreekt zijn waardering uit voor de partners door de jaren heen: “Grollenaar Diederik Corts van Hendriks Hoveniers maakte een mooi plan en in Frank Diekman vonden we de perfecte ondernemer die van knoestige bomen en kromme eiken de mooiste dingen kan maken. Gerie ten Bulte heeft gezorgd voor het transport van verschillende bomen naar de speelplek.”

Supermarkt springt bij
In september 2018 ging de eerste schop de grond in en op 19 oktober van dat jaar vond de officiële opening plaats. Daarna is Ravott’n verschillende malen uitgebreid met nieuwe elementen. Maar de kabelbaan, het grootste en duurste onderdeel tot nu toe, bleef nog even op het wensenlijstje staan. Willy: “We hebben statiegeldbonnetjes verzameld bij de AH, waarvoor ik de Groenlose bevolking zeer dankbaar ben. Maar het was nog niet voldoende. Ik ging toen het gesprek aan met Bas Wallerbosch. Maar hij had al zoveel gedaan binnen Groenlo, toch vond hij het een geweldig idee. Na wat zoekwerk bleek IJreka Speeltoestellen uit Dalfsen het enige bedrijf dat een dubbele kabelbaan van vijftig meter kon leveren. Eerder deze week is de kabelbaan geplaatst.”

Zoals gezegd neemt Willy nu wat afstand van zijn ‘kindje’. “Ik laat het nu aan de enthousiaste vrijwilligersgroep De Ravotters, waarvan naast de genoemde dames nu ook Danny Fiering deel uitmaakt.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!