Spontane spelletjes weggeefactie
Jacky Mellendijk met de kleine Loena die ook al in de spelletjes geïnteresseerd is.
Jacky Mellendijk met de kleine Loena die ook al in de spelletjes geïnteresseerd is. (Jacky Mellendijk)

Spontane spelletjes weggeefactie

‘Als ik iemand blij kan maken dan doe ik dat graag’

GROENLO - De decembermaand is vanwege de naderende Kerst de maand bij uitstek om aan de medemens te denken, en dan met name aan de minderbedeelde of minderdraagkrachtige medemens. Tal van acties worden georganiseerd, maar soms ontstaan acties ook spontaan. Zo ook Jacky Mellendijk uit Groenlo.

Door Henri Walterbos

Op de veel bekeken maar besloten facebookpagina ‘I-j bunt ne echten Grolsen als…..’ meldde hij afgelopen week het volgende; ‘Beste Grolsen, met Sinterklaas en Kerst zo voor de deur wil natuurlijk elke ouder wel graag wat aan zijn kind geven. Bij de een gaat het wat makkelijker dan bij de ander dus wil ik graag een handje helpen. Ik zag Roy Wijgerink wat PlayStation 4 spellen weggeven aan minderbedeelde mensen en dat bracht mij ook op een idee. Ik heb hier nog wat PlayStation 4 spellen liggen die ik graag weg zou willen geven aan wat kinderen die anders geen cadeau krijgen. Mocht je mensen kennen die dit nodig hebben, breng me dan met hen in contact. Dan zorg ik dat ze een spel krijgen. Ik heb er 7 weg te geven, van Formule 1 tot FIFA tot Call of duty, etc etc.’ De ene Grollenaar inspireerde de andere. Jacky hierover; “Ik zag dat Roy op zijn eigen twitteraccount spellen gratis aanbood. Ik vroeg of dat iets georganiseerd was. Nee, dat deed hij uit zichzelf. Toen heb ik het ook gedaan.” De mannen oogsten niets dan lof in reacties onder hun berichten.

“Inmiddels zijn er al twee spellen opgehaald,” meldt Jacky maandagavond. “Van mij mogen ze nog steeds weg. Ik denk dat sommige mensen zich er misschien voor schamen om het te vragen, maar ik geef ze liever nu weg, dat er nu iemand blij mee is, om zijn/haar kind blij te maken met Sinterklaas of Kerst, dan dat er straks voor betaald moet worden bij de Kringloop.” Had de Grollenaar eerst enkel zijn eigen Play Station 4 spellen in de aanbieding, het worden er mogelijk meer en aangevuld met andere spellen. “Mijn vrienden gaan door mijn actie ook kijken of ze nog spellen hebben die ze wel weg willen geven. En, mochten er mensen zijn die ook spellen in de aanbieding hebben om weg te geven mogen ze wel contact met mij opnemen. Misschien melden zich wel meer mensen dan ik nu spellen heb. Kan ik ze daar misschien wel blij mee maken. Hoe meer we kunnen weggeven hoe mooier het zou zijn, toch? Als ik iemand blij kan maken dan doe ik dat graag.”

Dat hij zijn gratis spullen niet plaatst op de facebookpagina ‘Weggeefhoek Achterhoek’ is omdat hij de spellen eerst in Groenlo aan wil bieden. “Buiten Groenlo kan altijd nog. Straks zie ik wel verder, maar als er mensen buiten Groenlo zijn die geïnteresseerd zijn, neem gerust contact op.” De spellen en hun verpakking zijn alle in goede staat. Geïnteresseerd? Stuur een mail naar jackymellendijk@hotmail.com

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden