Circuittraining op 1½ meter afstand onder leiding van hersteltrainer Gerry van Dongeren. Foto: Theo Huijskes

Circuittraining op 1½ meter afstand onder leiding van hersteltrainer Gerry van Dongeren. Foto: Theo Huijskes

Corona blijft het amateurvoetbal in zijn greep houden

Algemeen

S.V. Grol zoekt innovatieve oplossingen voor haar actieve leden

GROENLO - Als gevolg van de corona-epidemie zijn het barre tijden voor iedereen. Op sportief gebied is daarbij met name de sport in het algemeen en het vaderlandse amateurvoetbal zwaar de klos. Zo ook de plaatselijke voetbalvereniging Grol, met in totaal 1.400 leden, waaronder maar liefst 900 die de voetbalsport actief beoefenen. Maar ‘de Grol’ zou ‘de Grol’ niet zijn wanneer men in deze, inmiddels al maanden durende bizarre crisisperiode geen noodverbanden weet te leggen.

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) gaat er nog steeds vanuit dat er medio januari 2021 weer amateurvoetbalwedstrijden in competitieverband worden gespeeld. Met de restrictie dat de wedstrijden om de KNVB-beker komen te vervallen, zou er dan door gevoetbald moeten worden tot ver in de maand juni. Een scenario waarbij door andere partijen weer de nodige vraagtekens worden geplaatst. Allereerst zorgt de huidige ontwikkeling van het coronavirus ervoor dat hiermee een veel te voorbarige veronderstelling wordt aangenomen. En mocht een en ander wel een definitief karakter krijgen, dan is het nog maar afwachten of de clubs in januari/februari niet te maken krijgen met afgelastingen in verband met de weersomstandigheden.

Circuittraining voor recreatieve senioren
Terug naar Grol, waar op diverse terreinen geïmproviseerd wordt om de spelende leden bezig te houden. Dit laatste niet alleen voor de diverse, resultaatgerichte selecties, maar ook voor de recreatieve afdelingen binnen de club. Zo vond er afgelopen zondag op het sportpark Den Elshof een georganiseerde circuittraining plaats voor de categorie recreatieve senioren. Een initiatief, genomen omdat er bij de senioren conform de RIVM-richtlijnen weer getraind mag worden in groepjes van vier personen. Een zestal trainers (William Krabbenborg, Jos Heutinck, Bjorn Koldeweij, Patrick te Voortwis, Walter Vrijdag en Gerry van Dongeren) hadden zich bereid verklaard om de organisatie en invulling hiervan op zich te nemen.

Ook ten behoeve van de jeugdafdeling is en wordt er het nodige georganiseerd om toch iedereen zoveel mogelijk bezig te houden. Zo kreeg de jeugd JO10-1 en JO10-2 eerder deze maand een alternatief programma aangeboden, waarbij een heuse Mountainbike-clinic in de bossen rond Groenlo op het programma stond. Een activiteit die bijzonder in de smaak viel. Hetzelfde was het geval bij de jeugd JO11-1 en JO11-2, die vermaakt werd met een ouderwets potje straatvoetbal, gehouden op het parkeerterrein van het sportpark Den Elshof.

Start met onlinetrainingen
Een ander opmerkelijk initiatief, dat tevens illustreert dat Grol als voetbalclub met de tijd meegaat, behelst de invoering van onlinetrainingen, zeker in de huidige coronatijd een welkome aanvulling op het toch al complete trainingspakket. Hiermee is 13 november jl. een start gemaakt. Dit nadat men in oktober op initiatief van het voelbalbestuur en enkele selectietrainers met een pilot de proef op de som had genomen. Trainingen via de digitale weg met het gevolg dat er niet alleen coronaproof, maar ook nog eens een extra training gegeven kan worden. Met het geven van deze trainingen, bedoeld voor spelers in de diverse jeugdklassen, wordt met name beoogd om aspecten als lichaamscoördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen en spierkracht te verbeteren. Aan de basis van deze jeugdtrainingen staan onder anderen Jules Stokkers en Jos Brummelaar. Het af te werken programma is afgestemd op de eisen, kenmerken en mogelijkheden van iedere leeftijdsklasse. Iedere oefening wordt vooraf uitgevoerd en opgenomen met een vijftal jonge, enthousiaste Grolspelers. Leergierige jongens, die tevens een sterke affiniteit hebben met sport en bewegen, te weten: Daan Rots, Jules Stokkers, Mick Wissink, Ruth Hulshof en Mike Kempers. De opnames hiervoor worden gemaakt bij Fysiotherapiepraktijk VersGras in Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant