Film als alternatieve opening Inspiratiepunt Groenlo
<p>In het nieuwe Inspiratiepunt komt de geschiedenis tot leven. Foto: PR</p>

In het nieuwe Inspiratiepunt komt de geschiedenis tot leven. Foto: PR

Film als alternatieve opening Inspiratiepunt Groenlo

OOST GELRE - Harmen en Bregje, prins Frederik Hendrik en een Spaanse soldaat komen tot leven in het nieuwe Inspiratiepunt van de gemeente Oost Gelre. Het Inspiratiepunt, de vernieuwde VVV in Groenlo, wekt op interactieve wijze de rijke geschiedenis van Groenlo en omgeving tot leven. In verband met corona geen feestelijke opening maar een alternatieve opening in de vorm van een film.

Door Kyra Broshuis

Hard gewerkt
Tijdens de opnames afgelopen zondag is er uiteraard een rol voor Harmen en Bregje (Stijn en Fenna Klein Zeggelink) maar ook de informatrices Sandra Zieverink en Mirjam Tolkamp komen aan bod. Sandra vertelt dat er tot het laatste moment nog hard is gewerkt door alle vrijwilligers om alles op tijd af te krijgen. “Gisteren hebben we het servicepunt ingericht met onze enthousiaste vrijwilligers. Al met al was het een hele klus maar ook ontzettend leuk om samen te doen. Hopelijk kunnen we snel weer de toeristen ontvangen en ze ‘live’ vertellen over alles wat Groenlo te bieden heeft.” Het nieuwe Inspiratiepunt heeft ook een royaal assortiment met Groenlose en Achterhoekse souvenirs en cadeaus.

Subsidie
Voorzitter Peter Pofhof heeft uiteraard ook een rol in de video. Hij vertelt over de financiële bijdragen van LEADER, de gemeente Oost Gelre, Stichting Achterhoek Toerisme en de Werkgroep Promotie Groenlo. “We zijn hier al ruim twee jaar mee bezig en dankzij de verschillende bijdragen hebben we een prachtig inspiratiepunt kunnen realiseren. Hier wordt echt duidelijk wat we als Groenlo met het buitengebied én als Achterhoek allemaal te bieden hebben. Dat is heel veel. Met dit nieuwe concept kunnen we onze gastvrijheid nog beter uitdragen.”

Interactief
Wethouder Marieke Frank is trots op het nieuwe Inspiratiepunt. “Dit is een prachtig Inspiratiepunt geworden, de vierde in de rij van alle tot nu geopende Inspiratiecentra. Dit punt zal een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het toerisme in Groenlo en omgeving. Ik nodig iedereen uit straks, als de coronaregels het weer toelaten, hier een kijkje te komen en zelf te ervaren hoe mooi en interactief het VVV-Inspiratiepunt geworden is.” De openingsvideo is vanaf woensdag 2 december onder andere te zien op de social media kanalen van de VVV, de gemeente Oost Gelre en op www.groenlo.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden