Video Kleine Kernen het bekijken waard!
<p>Still uit de de videofilm die hoort bij de Leefbaarheidsvisie Kleine Kernen. In de video vertellen inwoners over de ontwikkelingen.</p>

Still uit de de videofilm die hoort bij de Leefbaarheidsvisie Kleine Kernen. In de video vertellen inwoners over de ontwikkelingen.

Video Kleine Kernen het bekijken waard!

OOST GELRE - De grootste successen in de kleine kernen van de gemeente Oost Gelre zijn nu te zien op film. André Bokkers, voorzitter van de Kleine Kernen en daarmee opvolger van Bob Lageschaar, had de eer de video aan de raadsleden van Oost Gelre te laten zien. De video hoort bij de Leefbaarheidsvisie die bij alle huishoudens in de gemeente is bezorgd. De nieuwe Leefbaarheidsvisie 2.020 is de opvolger van de in 2017 verschenen bovendorpse Leefbaarheidsvisie.

Door Kyra Broshuis

Blijven bouwen
“Het is heel belangrijk om bezig te blijven met bouwen in de kleine kernen”, zegt Bokkers. “Daarbij denken we zeker ook aan meerdere huizen op een erf zodat familieleden bij elkaar kunnen wonen, net als vroeger. We zijn blij dat er voorlopig in elke kleine kern een school is, we hopen dat dat zo blijft. In de visie staan de plannen die we als dbo’s (dorpsbelangenorganisaties) hebben voor de toekomst. We zijn heel blij dat we een eigen regisseur kleine kernen hebben, in de persoon van Eva te Poele, die voor ons een waardevolle en onmisbare schakel is.” In de film vertellen verschillende personen uit de kleine kernen in rijm over de recente ontwikkelingen. Bij de visie zit ook een fietsroute die door alle kernen loopt. “Ik heb de raadsleden nog niet langs ons huis zien fietsen..”, zegt Bokkers, “maar dat komt straks ongetwijfeld als het weer beter wordt.”

Wi’j bunt d’r nog neet!
Wethouder Jos Hoenderboom vindt dat er in de film mooi zichtbaar gemaakt is wat er allemaal gebeurt in de kleine kernen. “Maar, zoals André (Bokkers) ook zegt; Wi’j bunt d’r nog neet! We gaan hier absoluut mee verder.” Richard Klein Tank, nestor van de raad, bedankt de kleine kernen voor hun inzet. “Als je de film ziet dan kun je alleen maar trots zijn op de activiteiten en saamhorigheid in de kleine kernen. Het is heel mooi dat het allemaal vanuit de samenleving zelf gebeurt. Met de visie als basis kunnen we de komende jaren weer vooruit.”


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden