Paul Wallerbos: "Rapporten bewust achterhouden, dat kan echt niet." Foto: Kyra Broshuis/archief Achterhoek Nieuws

Paul Wallerbos: "Rapporten bewust achterhouden, dat kan echt niet." Foto: Kyra Broshuis/archief Achterhoek Nieuws

Rapport N18 Groenlo toch niet openbaar

Algemeen

Rapport N18 Groenlo toch niet openbaar

CDA en VVD zijn tegen

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE - De veelbesproken mogelijke tracéveranderingen van de N18 bij Groenlo worden toch niet in de openbaarheid gebracht. Eerder pleitte OLW voor openbaarheid van het een rapport dat de raadsleden van de Achterhoek Raad hebben ontvangen van de Regio Achterhoek.

Marveld en woningen
In het rapport schijnen drie varianten beschreven te zijn van de verbreding en verlegging van de huidige N18 ter hoogte van Groenlo. De weg naar Enschede is vanaf Groenlo verbeterd middels een tracé om Eibergen en Haaksbergen heen, met ongelijkvloerse kruisingen en een snelheid van 100 kilometer. Het is de bedoeling dat nu ook de N18 tussen Varsseveld en Groenlo wordt aangepakt. Volgens de schetsen zouden vakantiehuizen van Marveld Recreatie én enkele woningen aan de Winterswijkseweg daarvoor moeten wijken. Edwin Bomers van Marveld Recreatie liet al weten op de hoogte te zijn van de plannen maar is niet van plan ook maar een klein deel van zijn park te verkopen. Alle partijen én het college gaven aan dat het rapport inderdaad openbaar gemaakt moet worden. De Achterhoek Board zei dat het project zich nog in de onderzoeksfase bevindt. Het uiteindelijke besluit ligt bij de minister.

Motie
Paul Wallerbos van OLW zegt dat het rapport nog steeds niet openbaar is. Middels een motie roept hij het college op om er bij de Regio Achterhoek (nogmaals) op aan te dringen op het rapport ‘Verkenning N18 fase 2’, openbaar te maken. De motie wordt gesteund door de PvdA, D66 en OOG. Coalitiepartijen CDA/VVD en de NLog stemmen echter tegen en dus wordt de motie verworpen.

“Onbegrijpelijk”, zegt Wallerbos. “Zes weken geleden geleden waren ze nog voor openbaring. De Groenlose bedrijven en omwonenden hebben recht op de waarheid. Rapporten bewust achterhouden, dan kan echt niet.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids