Hans Scheinck (l) en Harry Paf blikken terug op een bewogen fusiejaar: “De integratie van beide verenigingen is prima gelukt, alleen merk je daar in coronatijd niet al te veel van.” Foto: Paulus Maessen
Hans Scheinck (l) en Harry Paf blikken terug op een bewogen fusiejaar: “De integratie van beide verenigingen is prima gelukt, alleen merk je daar in coronatijd niet al te veel van.” Foto: Paulus Maessen

Fusiejaar S.V. Grol/Grolse Boys in alle rust verlopen

Algemeen

‘De ontmanteling, waarbij steeds meer van je club verdwijnt, was geen mooi werk, maar dat hoort nu eenmaal bij’

Door Henri Walterbos

GROENLO - Driemaal is scheepsrecht. Strandden fusiebesprekingen in het verleden reeds twee keer, het in 2018 gedane ‘huwelijksaanzoek’ van sv Grol-voorzitter Hans Scheinck aan Grolse Boys voorzitter Harry Paf levert in 2020 een prachtig stel op, ook al rommelde het wel eens in verkeringstijd, maar dat lag geenszins aan de ‘tortelduiven’ maar meer aan ‘de kolde kante’. Het resultaat mag er zijn. Een kwestie van de juiste mensen die op het juiste moment met de materie aan de slag gingen. Geen groot huwelijksfeest vanwege corona, maar wat in het Grolvat zit…..Hoe kijken beide voorzitters terug en hoe staan zij nu in de nieuwe vereniging?

Hans Scheinck: “Na een heel mooie afsluiting van het fusieproces kwam het erop aan samen een hechte vereniging te worden. Dat is meer dan gelukt. De mensen van beide verenigingen hebben elkaar binnen een halfjaar in de nieuwe vereniging gevonden. Spelers, ondersteunende leden en bestuurders vormen al één geheel. Het rood is in de blauwe vereniging op gepaste wijze binnengedrongen. Daar is al veel van te zien op het sportpark, in de wedstrijdkleding, op de website, in het clubgebouw en in het logo. Nog niet alles is af en gedaan, corona zat ook de nieuwe vereniging dwars. Het fusiebedrag van € 320.000,- is aangebroken. Bijvoorbeeld met € 100.000,- voor LED-verlichting op vijf velden en in alle binnen- en buitenruimtes. En natuurlijk € 45.000,- voor de nieuwe wedstrijdkleding. Andere grote posten op de fusiebegroting zijn nog niet uitgegeven. De verkoop van Het Wilgenpark aan de gemeente is eind december bij de notaris afgerond. Dat was toch weer even een emotioneel moment. Een bijzonder jaar door corona wat een bijzondere viering van de fusie onmogelijk heeft gemaakt. Maar zonder te vieren kun je ook heel blij zijn!”

Hans Scheinck:
'Spelers,
ondersteunende leden en
bestuurders
vormen al
één geheel'


Harry Paf: “Voor Grolse Boys was 2020 een overgangsjaar. We hadden tot 1 juli nog eigen activiteiten en gingen zelfs met 2 elftallen op zaterdag de competitie in. En met beide elftallen ging het zo goed, dat ze allebei kampioen hadden kunnen worden als corona geen roet in het eten had gegooid. Toen in maart de coronapandemie uitbrak was het eigenlijk gedaan met onze vereniging. Het clubgebouw ging op slot, de verzorging van het buitenterrein lag stil en alles ging als een nachtkaars uit. Langzamerhand gingen we ook kijken waar onze spullen naar toe moesten gaan. Het vrijwilligersfeest kon ook niet doorgaan. Wel hebben we in kleine kring een borrel gedronken, waarbij Hans Wagendorp nog in het zonnetje werd gezet door hem tot erelid van onze vereniging te benoemen voor al zijn werk in de buitendienst van Grolse Boys. Gelukkig konden we op 4 juli een aangepast feestje houden. Werd Willie Hagens nog tot laatste erelid van Grolse Boys benoemd. Tijdens onze laatste ALV in oktober werd Paul Wallerbos nog gehuldigd voor zijn 25-jarig lidmaatschap. Hij is hiermee de laatste persoon die nog een huldiging van Grolse Boys onderging. In de maanden juli en augustus de ontmanteling van het Wilgenpark. Wat voor de nieuwe club Grol nog bruikbaar was ging mee. Zo zijn vier lichtmasten en de beste ballenvangers overgebracht naar sportpark Den Elshof. Acht lichtmasten en de bijbehorende bekabeling gingen naar DVV in Voor-Beltrum.

'Paul Wallerbos
is de laatste
persoon die
een huldiging
bij Grolse Boys
onderging,
voor zijn
25-jarig
lidmaatschap'


Ze hebben intensief geholpen met het verwijderen van de omheining om het veld en de dug-outs. Op dit moment gaan we er vanuit dat het grote voetbaltoernooi en afscheidsfeest, dat straks min of meer ook een reünie wordt, plaats zal vinden op hun complex in Voor-Beltrum. Die ontmanteling, waarbij steeds meer van je club verdwijnt was geen mooi werk, maar dat hoort er nu ook eenmaal bij. Nu rest alleen nog een groen ‘weiland’ en een clubgebouw, waarvan de toekomst nog onzeker is. Ondertussen is ook het archief van Grolse Boys ingepast in dat van Grol en is er het laatste halfjaar veel werk verricht door met name de woensdaggroep om de historie van Grolse Boys in het park terug te laten komen. Zoals de rode accenten in het park, de rode stoeltjes op de tribune, de gedenksteen en het welkomstbord bij de ingang. Ook de vitrinekast met herinneringen van zowel Grolse Boys en Grol bij de entree van het sportcafé is prima gelukt, evenals de Grolse Boys-hoek in de bestuurskamer. We willen op een geschikt moment nog aandacht besteden aan de gedenksteen van Grolse Boys bij de ingang. Het integreren van de voetbalteams in de competitie verliep goed. De meeste werkzaamheden omtrent de fusieafspraken zijn inmiddels afgerond. Een flink bedrag van de ‘bruidsschat’ is gestopt in het kledingfonds van Grol. Verder is inmiddels begonnen met de verduurzaming, zoals ledverlichting, van sportpark Den Elshof. Verder moet nog een beslissing genomen worden over de uitvoering van een speedcourt of arena op sportpark Den Elshof. Alles bij elkaar is de integratie van beide verenigingen prima gelukt, alleen merk je daar natuurlijk in coronatijd niet al te veel van.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant