Krachtvoer voor carnavalsfazanten
<p>Bloemen voor Annelies Porskamp en voer voor de fazanten. Vlnr rentmeester Martin Geessinck, Annelies Porskamp, oud- Stadsadjudant Maurice Gelinck en oud-Stadsprins Henk-Jan ten Brincke. Foto: Kyra Broshuis</p>

Bloemen voor Annelies Porskamp en voer voor de fazanten. Vlnr rentmeester Martin Geessinck, Annelies Porskamp, oud- Stadsadjudant Maurice Gelinck en oud-Stadsprins Henk-Jan ten Brincke. Foto: Kyra Broshuis

Krachtvoer voor carnavalsfazanten

GROENLO - Een grote zak voer voor de vogels van de ‘Zafantenclub’ van de Knunnekes. Daar kwamen ‘fluit & duit’, Henk-Jan ten Brincke en Maurice Gelinck mee bij Annelies Porskamp aan de Oude Winterswijkseweg. Zij verzorgt daar, sinds het overlijden van echtgenoot Henk Porskamp eind mei vorig jaar, de vogels van de Zafantencommissie. Deze taak heeft zij van Henk overgenomen. Ze krijgt daarbij hulp van fazantendeskundige Wilko Poortman.

Door Kyra Broshuis

Goed in de veren
De Zafantencommissie zorgt er jaarlijks voor dat de Hoogheden van carnavalsvereniging De Knunnekes ‘goed in de veren’ zitten. Speciaal daarvoor worden in de eigen Fazantenranch enkele fraaie exemplaren van de koningsfazant gehouden. De Zafantencommissie maakt er jaarlijks een bijzondere ceremonie van om de veren aan de nieuwe Stadsprins- en adjudant te overhandigen. De commissie reikt ook jaarlijks het Gouden Veertje uit aan iemand die zich verdienstelijk maakt voor het carnaval maar geen lid is van carnavalsvereniging De Knunnekes. In 2019 ontving Fons Walterbos deze onderscheiding. Afgelopen jaar heeft er, door de coronapandemie, geen uitreiking plaatsgevonden.

Zoals altijd werden de gasten door Annelies gastvrij ontvangen en werd er, uiteraard met inachtneming van de voorschriften, geproost op de fazanten. Vooralsnog kunnen zij hun veren behouden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden