<p>Foto: De Woonplaats</p>

Foto: De Woonplaats

Sleutels uitgereikt van vijf duurzame huurwoningen

GROENLO - Op de locatie aan de Van Limburg Styrumstraat waar eerst een appartementencomplex stond, zijn nu vijf generatiebestendige sociale huurwoningen gebouwd. Aannemersbedrijf Kormelink heeft de werkzaamheden voor de kerstvakantie afgerond. De nieuwe bewoners hebben de sleutels van de woningen ontvangen van woningcorporatie De Woonplaats.

De vijf huurders van de woningen waren al vroegtijdig aangehaakt. Afgelopen zomer werden de sociale huurwoningen door middel van loting toegewezen. Zo konden de toekomstige bewoners zelf keuzes maken voor de kleurstelling en afwerking van badkamer, keuken en toilet.

De woningen zijn zeer duurzaam en hebben geen gasaansluiting. Dat levert comfortabele woningen op met lage energielasten. De huizen hebben een ruime woonplattegrond met voor- en achtertuin en twee slaapkamers. Eén slaapkamer bevindt zich op de begane grond, waar ook de badkamer is. De andere slaapkamer zit op de eerste verdieping. Bij de entree zijn een bloembak en bankje in het ontwerp geïntegreerd, wat de mogelijkheid biedt om aan de straatzijde te zitten en daar mensen te ontmoeten.

In het voorjaar van 2020 is gestart met de bouw van de woningen door aannemersbedrijf Kormelink De woningen zijn ontworpen door Van der Heijden Architecten en een mooie aanwinst voor de sociale huurvoorraad in Groenlo.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden