Een voorbeeld van de escaperoom-quiz. Afbeelding: Escaperoom Groenlo
Een voorbeeld van de escaperoom-quiz. Afbeelding: Escaperoom Groenlo

Escaperoom Groenlo organiseert online pubquiz

GROENLO - Op zaterdag 23 januari organiseert Escaperoom Groenlo een online pubquiz waarvoor teams zich nu kunnen opgeven. De quiz wordt live op Youtube gestreamd vanuit de escaperoom en bevat 6 gevarieerde rondes met elk 10 vragen. Voor verenigingen of organisaties die met meerdere teams willen meedoen is er een mogelijkheid om een subcompetitie aan te maken.

Het idee om de pubquiz te organiseren is een samenloop van omstandigheden. "We werden door Arjan Paf gevraagd of we voor het Marianum een online quiz als kerstborrel wilden opzetten. Dat hadden we nog niet eerder gedaan, maar we omdat we wel de know-how hadden, gaan we de uitdaging graag aan", vertelt Michaël Lammers van Escaperoom Groenlo. Het bleek een succes met zo’n 100 deelnemers verdeeld over 19 teams, een hoop gezelligheid en enthousiaste reacties.

Omdat de Escaperoom door de lockdown, ironisch genoeg even wat langer ‘op slot’ zit, werd besloten om dit voor meer bedrijven mogelijk te maken, om zo toch wat omzet te draaien. "We kregen daarnaast ook een aantal vragen van groepen met beperktere budgetten, zoals verenigingen, vriendengroepen en families. Om het ook voor die clubs mogelijk te maken om zo samen wat te doen, ontstond het spontane idee voor een openbare quiz", aldus Lammers.

Uniek is de mogelijkheid tot subcompetities. Dit komt voort uit de vraag of dit ook voor kleinere budgetten van verenigingen of bijvoorbeeld familiedagen georganiseerd kan worden. De organisatie hierover: ‘We zijn er nog niet helemaal uit hoe we het precies gaan vormgeven, maar doel is dat we elke vereniging een beetje het idee geven dat ze ook binnen hun club hun eigen spel spelen. Met een eigen top 3 en wellicht ook eigen prijzen. Zo hebben zij tegen een fractie van de reguliere kosten toch hun eigen online spel binnen de grotere pubquiz."

Deelnemen aan de online pubquiz kost € 15,00 per team van tussen de 2 en 6 personen. Aanmelden kan via: pubquiz.escaperoomgroenlo.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden