Geachte leden van de Gemeenteraad, Geacht college van B&W,

Graag stuur ik de link door van het artikel ‘Hausse aan windmolens en zonneparken op komst’, zoals verschenen in de Gelderlander van zaterdag 9 januari jl. https://bit.ly/3sgHGVN

Dit voor diegenen die de Gelderlander niet lezen, of voor diegenen waarbij dit artikel aan hun aandacht is ontschoten of voor diegenen die het bewust nog niet hebben gelezen. Het artikel met als onderkop ‘Experts vrezen verloedering landschap en veel protest’ is een zeer goed geschreven artikel van de hand van Paolo Laconi waarin duidelijk wordt weergegeven hoe er op dit moment door plaatselijke overheden met de burgers wordt omgegaan. (Dit is deel 1 dus er komen er nog meer, met name over hoe investeerders miljoenen subsidies naar het buitenland doen wegsluizen.)

Voor ons als burgers wederom een bevestiging dat plaatselijke overheden niet willen luisteren en vooraf in discussie willen gaan. Maar zo snel mogelijk hun opgedragen opdracht vanuit gesloten akkoorden (lees: Groenlo) of RES willen invullen en af willen hameren. Zo snel mogelijk het kader vormgeven zodat planners aan de gang kunnen en de omwonenden het nakijken hebben. Dus één troost voor u allen is, dat u niet als gemeenteraad op zichzelf staat. Dat u niet de enige bent die in deze ‘bubbel ‘leeft. De ‘bubbel’ die duurzaamheid heet en daar alles voor aan de kant wilt schuiven.

Wij als Platvorm Zon en Wind het Goor zijn zeker niet tegen duurzaam energie opwekken maar wel waarop gemeente Aalten hiermee omgaat. Voor de burgers is het de ver-mijn-bed-show met zeer weinig betrokkenheid. Voor u allen, het verzoek om dit artikel met aandacht te lezen. Er komen beleidsbepalende vergaderingen op u allen af met betrekking tot dit onderwerp. Hopelijk helpt het om u als raadsleden nog uit de bubbel te komen. Jammer genoeg is onze wethouder er namelijk al steeds van overtuigd, en hij blijft dat maar herhalen, dat hij de burgers op een juiste wijze heeft geïnformeerd.

Misschien kunt u hem alsnog overtuigen eerst een andere weg in te slaan dan zoals het nu gebeurt, de weg vrij te maken voor de investeerders van de megawindturbines/zonneparken. Want die komen zeker met de oplossing die het bordje van de wethouder (en ook van u) schoonveegt.. mission accomplished!

Met vriendelijke groeten,

Platvorm Zon en Wind het Goor
Namens deze, Peter ZuidgeestMeer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden