Sien Blokhuis-Brunninkhuis 100 jaar jong!
De 100-jarige Sien Blokhuis-Brunninkhuis voor haar woning in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
De 100-jarige Sien Blokhuis-Brunninkhuis voor haar woning in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Sien Blokhuis-Brunninkhuis 100 jaar jong!

Bijzondere verjaardag zonder bezoek, maar met veel bloemen

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het bereiken van de 100-jarige leeftijd is vanzelfsprekend een bijzondere, vandaag de dag nog altijd unieke aangelegenheid. Zeker wanneer deze mijlpaal wordt bereikt tijdens de lockdown-periode. Het overkomt Sien Blokhuis, geboren Brunninkhuis, die op 14 januari 1921 in het Twentse Tilligte is geboren en in haar woonplaats Groenlo op 14 januari 2021 door haar eigen familie, vrienden en buren uitgebreid in het zonnetje wordt gezet. En dit laatste komt niet alleen tot uiting in een gigantische bloemenzee in haar woning aan de Garstenveld, maar ook door de vele versieringen buitenshuis en in het bijzonder vanwege de door de buurt georganiseerde vlaggenparade en dat tot aan de Lichtenvoordseweg, waar ook burgemeester Annette Bronsvoort de vlag had gehesen voor de 100-jarige plaatsgenoot en achterbuurvrouw.

Brief van Koning Willem Alexander
De 100-jarige Sien, bijgestaan door enkele familieleden, neemt met zichtbaar veel plezier de moeite om buiten te midden van alle versieringen plaats te nemen voor een foto ten behoeve van deze krant. “Ondanks corona met alle richtlijnen en beperkingen tot gevolg, is het onvoorstelbaar hoeveel aandacht ik vandaag krijg”, reageert een gelukkige Sien Blokhuis. “Wij zijn pas halverwege deze dag, maar het huis staat nu al vol met bloemen. Daarnaast heb ik al felicitatiebrieven ontvangen Koning Willem Willem-Alexander en van burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre. Laatstgenoemde had graag bij mij op bezoek willen komen, maar dat is voor haar helaas niet mogelijk in de huidige coronatijd. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet”, aldus een goedgemutste 100-jarige.

Bekend als een sociaal bewogen vrouw
Sien Blokhuis-Brunninkhuis staat in Groenlo bekend als een sociaal bewogen vrouw. Als moeder van een gezin met vier kinderen, waarvan er inmiddels al drie zijn overleden, terwijl ook haar man Frans op 63-jarige leeftijd kwam te overlijden, was zij ook in het Grolse gemeenschapsleven een altijd actieve en daarom graag geziene vrouw. Zo maakte zij onder andere twaalf jaar achtereen als bestuurslid deel uit van de plaatselijke Vrouwenvereniging, alsmede twaalf jaar als lid van het bestuur van Seniorenvereniging Groenlo. Dit laatste had mede tot gevolg dat haar jaren geleden de eer werd gegund om tijdens het door CV De Knunnekes georganiseerde seniorencarnaval gekozen te mogen worden tot senioren-adjudant.

In de tweede helft van het afgelopen jaar blikte de nu 100-jarige ten behoeve van deze krant nog uitvoerig terug op haar inmiddels bewogen leven. Maar dat wel met een nog steeds bijzonder positieve instelling. Dit laatste is bijvoorbeeld af te leiden aan een reactie als “Ik houd van lekker eten, ook al is het maar een zachtgekookt eitje, en het drinken van een heerlijk kopje koffie en kan het daarnaast niet laten zo nu en dan een sigaretje te roken. Het leven is er toch om geleefd te worden, nietwaar?”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden