Afbeelding
Laptop

Thuiskantoor inrichten? Deze 5 basics kunnen niet missen

XInterviews & Achtergrond

Een thuiswerkplek is erg fijn om te hebben. Door COVID-19 zitten we massaal weer thuis en zijn we aangewezen op de werkkamer (of keukentafel) in ons eigen huis. Het ziet er naar uit dat het nog even gaat duren en daarom is het van belang dat je een fijne thuiswerkplek hebt. Een waar jij productief kunt werken. Daarvoor heb je een aantal basics nodig. In dit artikel vertellen wij je welke 5 je echt niet kunt missen.

IT apparatuur
Wanneer je thuiswerkt is een laptop of computer essentieel. Toch heeft niet iedereen die normaalgesproken op kantoor werkt, een eigen laptop. Hier komt een IT verhuurbedrijf (Flexitrent) om de hoek kijken. Bij dit soort bedrijven kun je heel eenvoudig IT apparaten huren. Wil jij laptops huren of iPads huren? Dan ben je bij dit soort bedrijven aan het juiste adres. Een groot voordeel van IT huren (Flexitrent.com) is dat je vaak met de nieuwste hard- en software kunt werken. En heb je technische issues of moet de laptop gerepareerd worden, dan hoef je dit niet zelf te doen!

Een goede bureaustoel
Een bureaustoel, geen eetkamerstoel, zorgt voor de juiste ondersteuning en houding wanneer je thuiswerkt. Als je de eetkamerstoel langdurig als bureaustoel gebruikt, dan is de kans groot dat je eindigd met nek- en/of rugklachten. Als je echt een ‘kantoorbaan’ hebt, dan heb je zeker een zogenoemde ergonomische bureaustoel nodig. Deze stoelen zijn ontworpen om het menselijke lichaam voldoende ondersteuning en bewegingsvrijheid tijdens het werken te bieden. Vraag aan je werkgever of hij de stoel van werk aan huis kan leveren. Er zijn speciale bedrijven die bureaustoelen van kantoren ophalen en thuisbezorgen aan de werknemers.

Computer accessoires
Wanneer je een laptop huurt, kunnen ook de accessoires niet ontbreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een toetsenbord, muis en verstelbare standaard. Dit zorgt er, net als een goede bureaustoel, voor een goede houding en efficiënte werkplek. Dus wees slim en voorkom nek- en rugklachten door een standaard, toetsenbord en muis aan te schaffen (of te huren).

Headset
Vooral als je niet alleen thuiswerkt is een headset erg gewenst. Maar ook wanneer je alleen thuiswerkt kun je een headset goed gebruiken. Typen en telefoneren is namelijk niet super ideaal zonder. Werkt je partner ook vanuit huis en/of mogen de kids niet naar school? Dan is het zeker de moeite waard om een noise cancelling koptelefoon aan te schaffen! Zo kun jij je alsnog helemaal focussen op je werk.

Voldoende water
Zorg dat je altijd gehydrateerd bent en je water binnen handbereik hebt. Het klinkt heel logisch, maar veel mensen vergeten het wanneer ze aan het werk zijn. Water is vitaal voor je lichaam: het houdt je gehydrateerd en daarmee geconcentreerd. Door voldoende water te drinken voorkom je klachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Dus zet een flinke fles water op je bureau. Vind je water maar saai? Probeer water met een smaakje of zet een flinke pot thee!

Is jouw thuiskantoor al voorzien van deze 5 basics?

Dit artikel wordt u aangeboden door Flexitrent. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant