Fietspad Beethovenstraat wordt aangepakt
<p>Het smalle fietspad bij de Beethovenstraat wordt verbreed. Foto: Kyra Broshuis</p>

Het smalle fietspad bij de Beethovenstraat wordt verbreed. Foto: Kyra Broshuis

Fietspad Beethovenstraat wordt aangepakt

GROENLO - Vanaf de kruising Oude Winterswijkseweg via de Parallelweg, over de oude spoorbaan, langs de Beethovenstraat richting Eibergen fietsen. Veilig en op een officieel fietspad. Dat is de wens van de gemeente Oost Gelre en daarvoor stellen de gemeente én de provincie geld beschikbaar.

Door Kyra Broshuis

Aanpak Parallelweg
“Voor 2021 staat er op de planning om de Parallelweg in Groenlo te voorzien van een nieuwe deklaag en de aanleg van een gedeelde rijbaan Beethovenstraat. Daarnaast stelt de provincie subsidie beschikbaar voor de aanleg van (snel) fietspaden. Het zogenaamde doortrappen. Doortrappen is een project om ouderen langer te laten fietsen. Door de bovengenoemde zaken aan elkaar te koppelen ontstaat er de mogelijkheid om ook te komen tot een verlengd fietspad dat deels met provinciale middelen kan worden bekostigd”, licht wethouder Bonsen toe.

Niet voor bromfietsers en speedpedelecs
“Het verlengde fietspad biedt meer veiligheid voor de fietsers en bevordert de doorgangssnelheid voor overige weggebruikers. De inrichting van het fietspad zal voldoen aan de geldende richtlijnen en daarmee onder andere breed genoeg zijn voor het gebruik en herkenbaar worden ingericht, dit komt de veiligheid ten goede. Ook worden de kruispunten en oversteken veiliger. Meer fietsers zullen gebruik gaan maken van deze route waardoor de druk op andere wegen afneemt en het aantal fietsers op minder geschikte wegen afneemt.” Het huidige fietspad wordt nu ook al gedeeld met de voetgangers. Het nieuwe fietspad wordt aanzienlijk breder waardoor de fietser en de voetganger meer ruimte krijgen. Bromfietsers en speedpedelecs zijn op dit fietspad niet toegestaan.

Combineren
Door deze doorfietsroute op het traject Groenlo - Eibergen te verbeteren kan het fietsgebruik verder gestimuleerd worden. De opkomst van elektrische fietsen heeft als gevolg dat meer mensen de fiets pakken voor de afstand Groenlo-Eibergen. Ook fietsers van en naar de Laarberg hebben voordeel bij het verbeteren van deze fietsverbinding. Door de geplande werkzaamheden voor de Beethovenstraat en Parallelweg te combineren met de aanleg van het verlengd fietspad is het mogelijk provinciale subsidie aan te vragen. Subsidie is niet mogelijk indien de werkzaamheden los van elkaar worden uitgevoerd omdat het dan fragmenten zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden