Invulling De Bron nog onduidelijk
<p>De Bron. Foto: Kyra Broshuis/archief Achterhoek Nieuws</p>

De Bron. Foto: Kyra Broshuis/archief Achterhoek Nieuws

(Foto: Kyra Broshuis)

Invulling De Bron nog onduidelijk

Invulling De Bron nog
onduidelijk

Samenwerking Ni’je Veste en Hoeksteen onzeker

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE - Het is nog niet bekend wat de gemeente Oost Gelre precies met de voormalige Bron wil doen. OLW heeft het college vragen gesteld over de bedoeling van de aankoop.

De Bron werd in 1964 gebouwd en in 1965 ingewijd als kerk, de Mariakerk, en deze kerk sloot in 1999 de deuren. Later deed het gebouw dienst als cultureel centrum onder de naam ‘De Bron’. Het cultureel centrum verhuisde in 2017 naar het nieuwe pand De Mattelier in het centrum van Groenlo. De oude kerk stond leeg en werd aangekocht door een particulier. Sinds mei 2020 is de gemeente eigenaar van het pand.

Drie huurders
Op dit moment maken drie huurders gebruik van het pand. Dat zijn Koninklijke Postnl met een distributie- en afhaalpunt, de Slag om Grolle voor onder andere opslag en Free Wheel Organisatiebureau als uitgifteplek voor de verhuur van scooters. Paul Wallerbos van OLW wil weten of er nog asbest in het pand zit en hoe het zit met de verdere veiligheid. Ook vraagt hij naar de plannen met het pand. “De Hoeksteen was er vorig jaar nog niet van overtuigd om deel te nemen aan de nieuwbouw van het nog te vormen I(E)KC. Hoe staat het er momenteel voor? En komt de gemeente met concrete plannen voor sloop of renovatie van De Bron?”, zo vraagt hij het college.

IKC
De Hoeksteen zet in op vervangende nieuwbouw op de locatie Buitenschans. In hoeverre dit gaat leiden tot een IKC met een nauwe samenwerking tussen De ni-je Veste en De Hoeksteen is echter nog onzeker, zo zegt het college. “Met deze aankoop is toekomstig onderwijshuisvesting op deze locatie mogelijk. De daadwerkelijke realisering hangt af van een aantal factoren, waaronder niet onbelangrijk de budgettaire kant. De verdere onderzoeken naar de onderwijshuisvesting worden op zijn vroegst eind 2021 opgepakt”, zo zegt de wethouder. “Zodra er meer duidelijkheid komt over de plannen voor de locatie De Bron, komen ook acties als buurtparticipatie aan de orde. Het valt echter op dit moment nog niet te zeggen wanneer dat het geval zal zijn.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden