<p>Tijn Spekkink voor wat kisten waar nog wat aan moet gebeuren. Foto: Mark Ebbers</p>

Tijn Spekkink voor wat kisten waar nog wat aan moet gebeuren. Foto: Mark Ebbers

‘De Goed veur de Moed Online Muziekbingo’

Twee zaterdagavonden met muziek, gezelligheid en flinke prijzen

Door Mark Ebbers

ZIEUWENT - ‘De Goed veur de Moed Online Muziekbingo’: twee zaterdagen een ‘online tentfeest’, georganiseerd door De Timp, Nathals en Enzovoort. Organisator Tijn Spekkink is enthousiast: “Er hebben zich al heel wat mensen aangemeld, maar en kunnen er nog meer bij.”

Tijn (32) uit Toldijk is eigenlijk al sinds het begin van de coronacrisis, inmiddels bijna een jaar dus, bezig om er het beste van te maken. Hij is naast mede-eigenaar van Nathals Bier en grafisch vormgever ook podiumbouwer bij evenementen. “Die wereld is natuurlijk helemaal in elkaar gestort. Ik heb daarna van alles en nog wat aangepakt en op een bepaald moment brak het door: ik ga wat doen met pakketten met leuke en lekkere dingen. ‘Loat ow niet kisten’ had ik al als slogan en die ging ik letterlijk in praktijk brengen: met kisten.” ‘Loat ow wal kisten’ dus eigenlijk. In Luuk Domhof van cateringbedrijf De Timp in Zieuwent vond hij al snel een medestander. Tijn: “Luuk wilde direct meedoen. We wilden de gebruikelijke pakketten, zoals de kerstpakketten, wat verfrissen, wat minder oubollig maken. Dat doen we met onder andere spellen, gepersonaliseerde gedichten en zelfs geluidsbestanden die via een QR-code in een pakket kunnen worden opgeroepen. En natuurlijk zijn de kisten gevuld met allerlei lekkers, van lokale en regionale leveranciers.”

Tijn had inmiddels een bus aangeschaft en heeft heel wat ritten gemaakt om pakketten af te leveren voor allerlei gelegenheden, bij bedrijven en andere organisaties, waaronder de Voedselbank.
Toen diende zich het idee van een online muziekbingo aan. “Restaurant Enzovoort in Varsseveld organiseerde al een tijd zo’n muziekbingo, vooral voor de eigen gemeenschap. Het leek mij wel wat om dat grootser op te zetten.” En dat deed hij, samen met De Timp en Enzovoort. De komende twee weekenden gaat het dan gebeuren: ‘De Goed veur de Moed Online Muziekbingo’.

De Timp is de feestlocatie waar de deelnemers worden uitgenodigd. De Achterhoeks-Twentse band de Heinoos zal een hoofdrol spelen. Tijn: “Naast eigen werk zijn ze ook een prima coverband. Ze schudden muzikaals van alles uit hun mouw, ook voor de muziekbingo.”
Met een bingo is altijd wat te winnen en dat geldt zeker ook voor deze. En de hoofdprijzen zijn niet de minste: een snackwagen van De Timp om 60 mensen te voorzien van lekkers, een bierleverantie van Nathals met paard en wagen, gloednieuwe fietsen, smart-tv’s, een jaar lang naar de kapper, of een jaar lang Joppiesaus.

De mensen kunnen zich via de website www.loatownietkisten.nl aanmelden voor ‘De Goed veur de Moed Online Muziekbingo’. Ze kopen dan een borrelkist met naast een hoop lekkers een bingokaart en een toegangscode tot de muziekbingo. De bingo’s vinden plaats op zaterdag 27 februari en zaterdag 6 maart. De aanvang is beide keren 21.00 uur, maar al om 20.00 is de online inloop geopend voor de deelnemers. De kisten kunnen worden afgehaald op de twee zaterdagmiddagen voorafgaand aan de muziekbingo’s, van 14.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden