Vermomd als artsen: Jette Peters (rechts) en Marijke Domhof van PEERtoftheater in het blauw en Talie Wijlens van jongerenwerk MAZZEL in het wit. Foto: Jos Betting.

Vermomd als artsen: Jette Peters (rechts) en Marijke Domhof van PEERtoftheater in het blauw en Talie Wijlens van jongerenwerk MAZZEL in het wit. Foto: Jos Betting.

MAZZEL en PEER zoeken jongeren voor filmproject

Algemeen

OOST GELRE - Wie altijd al heeft gedroomd van een carrière als acteur kan binnenkort zijn hart ophalen. Jongerenwerk MAZZEL en PEERtoftheater starten een filmproject met jongeren. Daarvoor zijn ze op zoek naar jongeren van twaalf jaar en ouder, die affiniteit hebben met acteren. In een reeks workshops die gegeven wordt door PEERtoftheater, leren de acteurs in spe de basis van acteren. Het eindresultaat is een driekwartier durende film die, als de maatregelen het weer toelaten, op verschillende plekken te zien zal zijn.

Door Dinès Quist

“Dit project is uniek”, vertelt Talie Wijlens van Jongerenwerk MAZZEL, “En een kans voor jongeren om mee te spelen in een echte film. Met dank aan een fors subsidiebedrag vanuit de overheid, bedoeld om jongeren de coronatijd door te helpen, kunnen we iets heel tofs neerzetten.” Het filmproject heeft wel een link met de coronapandemie, sterker nog de film gaat over het covid-probleem. Alleen wordt deze in een heel ander jasje gestoken, waardoor de jonge acteurs zich volledig kunnen uitleven in hun rol. “Het wordt vuurwerk,” aldus Talie.

Acteerworkshops
Jongeren die de uitdaging aangaan om zich te verdiepen in de wereld van acteren, krijgen een aantal workshops waarin ze de basis van acteren leren, zowel individueel als in groepsverband. “Leren acteren is ook het ontwikkelen van je zelfvertrouwen.”, vertelt Marijke van PEERtoftheater, “Door uit je comfortzone te stappen leer je je grenzen verleggen en jezelf beter kennen. Er is alle ruimte voor creatieve ideeën van de jongeren zelf. Of je nu een hoofdrol speelt, figurant bent of liever grimeert, het gaat erom dat we er een leuke tijd van maken.” Hoe de workshops er precies uit gaan zien hangt af van de dan geldende maatregelen, maar de dames van PEERtoftheater zijn niet voor één gat gevangen en creëren mogelijkheden binnen de richtlijnen. “We gaan sowieso van start.”

Jeugd aan Zet
Jongeren snakken naar een normaal sociaal leven en uitdaging. Dit filmproject is na een lange lockdown-periode weer iets om naar uit te kijken. Dat is precies het doel van dit project. Met de financiële injectie vanuit het Rijk, om jongeren iets te bieden in tijden van de coronastilte, wist MAZZEL wel raad. Afgelopen zomer tuigde MAZZEL ook al een succesvolle zomeractiviteit op in het kader van het landelijke ‘Jeugd aan Zet’. Jongeren konden toen leren zeefdrukken. De wintereditie van ‘Jeugd aan Zet’ wordt met het filmproject, heel anders ingekleurd. De verfilming zal uitgevoerd worden door filmer Albert Bakker Video.

Jongeren kunnen zich aanmelden via talie@alsjemazzelhebt.nl.

Vermomd als artsen: Jette Peters (rechts) en Marijke Domhof van PEERtoftheater in het blauw en Talie Wijlens van jongerenwerk MAZZEL in het wit. Foto: Jos Betting
Vermomd als artsen: Jette Peters (rechts) en Marijke Domhof van PEERtoftheater in het blauw en Talie Wijlens van jongerenwerk MAZZEL in het wit. Foto: Jos Betting

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant