Guduul en Herman van der Heijden krijgen bloemen van Sylvia Sonderen van Groenkracht Groenlo. Op de achtergrond de deelauto. Foto: PR

Guduul en Herman van der Heijden krijgen bloemen van Sylvia Sonderen van Groenkracht Groenlo. Op de achtergrond de deelauto. Foto: PR

Eerste gebruikers deelauto gehuldigd

Algemeen

GROENLO - Het was een goede vrijdag voor Herman en Guduul van der Heijden uit Groenlo. Zij werden verrast met een bos bloemen door het A team van Coöperatie Groenkracht Groenlo. Het Grolse echtpaar heeft zich als eerste aangemeld als deelautogebruiker én heeft tevens de privéauto van de de hand gedaan.

Door Kyra Broshuis

Gebruikersvriendelijk
“Daar doen we het voor”, zegt Olivier Wenting, één van de A team leden. “We willen graag minder auto’s in de wijk. Dat betekent immers meer ruimte voor groen, voor spelende kinderen en voor wandelaars en fietsers. En het terugdringen van het eigen autobezit levert nog meer voordelen op. Als je gebruik maakt van de deelauto’s, die elektrisch zijn dus schoon en stil, betaal je enkel voor het gebruik. Dus niet voor het bezit. En alles is inclusief. Het gebruik van een deelauto via Groenkracht is heel gebruikersvriendelijk; reserveren, open en sluiten, het is allemaal eenvoudig te regelen met de WeGo app op je mobiele telefoon.”

Groenkracht is inmiddels in gesprek met de VvE (vereniging van eigenaren) van ‘t Raveleyn en met woningcorporatie De Woonplaats om te bekijken of er, exclusief voor wooncomplexen, één of meerdere deelauto’s beschikbaar gesteld kunnen worden. Die mogelijkheid is er overigens ook voor buren en bijvoorbeeld vrienden die dicht bij elkaar wonen. Bent u ook geïnteresseerd in een deelauto? Stuur dan een mailtje naar: deelauto@groenkracht-groenlo.nl of bel: 06 83 82 46 63. “Dan komt het allemaal dik voor elkaar!’, belooft Wenting.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant