Afbeelding
Foto:

Seks in Vragender

Algemeen

Seks in Vragender

Ik hoop deze column gauw weer eens buiten op een terras te kunnen schrijven, maar die bewezen veilige buitenlocaties mogen voorlopig nog niet open.
Bij Marveld in Groenlo kun je het komende weekend wel weer in een binnenlocatie zwemmen. Nou ja, honderd mensen dan. En de tickets zijn al uitverkocht. Ze hebben dus toch nog snel honderd mensen kunnen vinden die zich netjes onderwerpen aan de testocratie. Zo'n negatieve toegangstest kun je niet in Groenlo zelf kopen, daarvoor zijn wel wat extra reisbewegingen nodig naar testlocaties in Enschede of Arnhem.

Deze column is trouwens bijna afgelopen, nog even volhouden.

Gelukkig kan ik thuis binnen schrijven. En lezen. Zoals het coronadashboard van Oost Gelre. Gemaakt met respect voor de historie: een pdf die maar liefst één keer per maand wordt ververst. Verwijzend naar de maandelijkse stadsomroeper in 1627. Binnenkort: het aanzien van april 2021.

Positief ingesteld en negatief gezelftest als ik ben, probeer ik overal de zonnige kant van in te zien. Zo heb ik hoop dat ondernemers ervan gaan profiteren dat onze Duitse buren in de vorm van een testbewijsverplichting de gezellige ouderwetse slagboom als het ware weer hebben ingevoerd. Meer mensen gaan dan weer aan de goeie kant van de grens tanken in plaats van aan de foute kant, en meer mensen kopen dan weer lokaal in plaats van internationaal.
Maar voor mensen die hier wonen en dort werken of andersom is het natuurlijk Scheisse.

Deze column is bijna afgelopen, nog even volhouden.

Van scheisse naar shit: Follow the Money, een hoogstaande onderzoeksjournalistieke organisatie (meer nog dan Achterhoek Nieuws) heeft naar buiten gebracht dat VWS-minister Hugo de J. maar liefst 925 miljoen euro heeft doorgesluisd naar een stichting voor sneltesten. Dat is niet transparant en niet volgens de aanbestedingsregels gebeurd - wat een verrassing.
Maar ik snap Hugo wel, de nood is hoog, er is geen tijd voor allerlei tijdrovende procedures. Bovendien: wat moet je anders met bijna een miljard doen? De intensieve zorg voor zieke mensen verbeteren ofzo? Zodat naast de noodzakelijke zorg voor coronapatiënten ook de noodzakelijke zorg voor hart- en kankerpatiënten kan doorgaan? Of moet je met dat geld omvallende ondernemers beter ondersteunen? Of het vaccineren versnellen?
Het lijkt me heel moeilijk, en alles is op een complexe, dynamische en alleen binnen ruime marges voorspelbare manier geïnterrelateerd (om het maar eens op zijn Achterhoeks te zeggen). Ik weet er eigenlijk weinig van. Ik ben blij dat ik niet in Hugo's schoenen sta (los van corona was ik daar al blij om, trouwens).

En nou is deze column bijna afgelopen, nog heel even volhouden.

Ik vind die nieuwe vriendin van André Hazes jr. dus helemaal niks.
Klaar.
(Ik wou nog iets vertellen over een seksueel avontuur in Vragender, maar dan wordt de column te lang.)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant