Foto: PR

Goossens is er voor elk type fietser

GROENLO - 1 oktober vorig jaar nam hij het stokje over van Henk Goossens: Henk-Jan de Vries (55) uit Enschede. De naam Goossens Fietsen liet hij intact, maar hij drukte wel zijn eigen stempel op de bekende zaak aan de Ruurloseweg. “Mijn eerste vragen aan de klant zijn altijd: ‘Wat wil je met je fiets gaan doen, en wat verwacht je van je nieuwe fiets?’ ”

Hij wil het best mogelijke advies geven aan zijn klanten, die een keus kunnen maken uit zijn aanbod in verschillende segmenten. “We hebben de ‘gewone’ fiets met aandacht voor comfort, sportieve fietsen en echte sportfietsen.” Die laatste groep deelt hij op in racefietsen, gravelbikes en mountainbikes.

Henk-Jan legt zich ook toe op e-bikes en daarin hij heeft een missie: “E-bikes hebben lang een nogal oubollig imago gehad, terwijl ze geschikt zijn voor elke doelgroep.” Zeker bij e-bikes is een grondig advies essentieel: “Het is toch een hele uitgave voor de meeste mensen. Je praat al gauw over een paar duizend euro.”

De winkel en de werkplaats zijn compleet anders ingedeeld en ingericht door Henk-Jan en zijn team met hulp van ontwerpstudio John Ligtenberg en een paar enthousiaste vrijwilligers. “We hebben nu een vanuit de winkel open werkplaats. De winkel zelf straalt rust uit, met een duidelijke indeling qua doelgroepen, van fietsen als vervoermiddel voor korte ritjes van A naar B, tot modellen waar het fietsen, sportief bezig zijn het doel is. Mensen vragen regelmatig of de winkel groter is geworden, maar dat is niet zo, het oogt nu groter door de restyling.”

Hij vindt dat Henk Goossens een prachtig bedrijf heeft opgebouwd, maar erkent dat zijn aanpak anders is: “Vergeleken met Henk zoek ik wat meer de randen op wat betreft de collectie. Zo ga ik ook wat meer voor de exclusieve merken.” Daarbij benadrukt hij dat hij laagdrempelig wil zijn: “Iedereen kan hier terecht, elk type fietser. Of je nu je fiets alleen maar gebruikt voor ritjes naar je werk of de winkel, of een fiets wil voor lange fietsvakanties door heel Europa.”

De fietsbranche heeft het volgens Henk-Jan niet makkelijk in deze coronatijd, niet omdat de verkoop inzakte, integendeel: “De vraag nam wereldwijd flink toe, het gevolg is dat er nu vaak lange levertijden moeten worden afgegeven, helaas, zeker als je op zoek bent naar een heel specifiek model.”

Maar bijna iedereen kan ook nu naar tevredenheid geholpen worden. “Wat wil de klant met zijn fiets doen en wat zijn de verwachtingen van de nieuwe fiets, dat zijn altijd de eerste vragen. Wanneer deze beantwoord zijn, krijgt de klant de mogelijkheid om meerdere fietsen te testen om zodoende een goede finale keus te kunnen maken. Wij zijn pas tevreden wanneer de verwachtingen van de klant overtroffen worden en de klant dus 100% tevreden is.”

Voordat hij Goossens Fietsen overnam, was Henk-Jan jarenlang verantwoordelijk voor de operations bij Cannondale fietsen in Oldenzaal. De overgang naar een eigen zaak én naar Groenlo bevalt hem tot nu toe uitstekend: “De lokale sfeer is hier prima. Ik kende Groenlo eigenlijk nauwelijks, maar de gemoedelijkheid verraste me en mijn vrouw en ik zouden hier graag in de toekomst willen wonen”

Nu ook zijn winkel weer grotendeels op een normale manier klanten kan ontvangen, hoopt hij zijn passie nog beter uit te kunnen leven. “Die passie is een goed product en een goed advies. Het is een cliché, maar je wilt een relatie met de klant. Een fiets gaat toch vaak jaren mee en voor het nodige onderhoud zien we de mensen graag terug.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Goossens Fietsen - Groenlo. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden