<p>Met coronaschermen en onder het toeziend oog van notaris Edwin Roerdink wordt de stichtingsakte &lsquo;100 jaar basisschool St. Ludgerus in Zwolle&rsquo; ondertekend. Foto: Theo Huijskes</p>

Met coronaschermen en onder het toeziend oog van notaris Edwin Roerdink wordt de stichtingsakte ‘100 jaar basisschool St. Ludgerus in Zwolle’ ondertekend. Foto: Theo Huijskes

Basisschool St. Ludgerus in Zwolle bestaat in 2022 100 jaar

Jubileumfeest in het laatste weekend van augustus

Door Theo Huijskes

GROENLO/ZWOLLE - Met het oog op de viering van het 100-jarig bestaan van de basisschool St. Ludgerus in Zwolle in 2022, wil de bevolking van deze dorpsgemeenschap in een vroeg stadium de voorbereidingen opstarten voor een massaal jubileumfeest. In het kader daarvan werd afgelopen vrijdagmiddag ten burele van Notariskantoor Roerdink & Stevelink in Groenlo de stichtingsakte ondertekend door enerzijds notaris Edwin Roerdink en anderzijds vier personen namens het nieuwe stichtingsbestuur.

Dat Zwolle het eeuwfeest groots wil aanpakken, bewijst wel het gegeven dat het gepresenteerde stichtingsbestuur uit maar liefst twaalf leden bestaat. Naast het dagelijks bestuur, bestaande uit Erwyn Reijerink (voorzitter), Patrick Terbraak (secretaris) en Ellen Ensink-Smeenk, alsmede Maria Stammers (penningmeesters), zijn het Ben Bomers, Ronald Bomers, Engelien Huurdeman, Marijn Krabbenborg, Bianca Meekes, Casper van Uem, Gijs Wielens en Rien Wellink, die de uit twaalf personen bestaande jubileumcommissie compleet maken. Reactie van voorzitter Erwyn Reijerink: “Het is inderdaad een omvangrijk comité, maar dat is ook nodig. Wij hebben het volgend jaar wel over een eeuwfeest en niet alleen dat gegeven, maar ook het gegeven dat Zwolle nog steeds een basisschool weet te handhaven binnen een relatief kleine gemeenschap, is meer dan de moeite waard om daar in ruime mate aandacht aan te schenken. Nog afgezien van het feit dat een en ander een grote wens is van alle Zwollenaren en oud-Zwollenaren, die het jubileum tevens zien als een reünie.”

Jubileumfeest in het kermisweekend
Nu al staat vast dat de viering van het 100-jarig bestaan van de basisschool zal plaatsvinden van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus 2022, tegelijkertijd met de Zwolse kermis. Op de donderdagmiddag zal de officiële opening met een gezellig samenzijn worden gepland, waarna ín de vroege avond de kinderen aan bod komen. Op de vrijdag is vooralsnog de jubileumreceptie gepland en de reünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten. De zaterdag staat in zijn geheel in het teken van de kermis en op de zondag vindt er een herdenkingsplechtigheid plaats met aansluitend een gezellige slotbijeenkomst. Ter algehele afsluiting staat de maandag weer in het teken van de jaarlijkse kermis. Alle activiteiten zullen plaatsvinden in een grote feesttent, die gestationeerd wordt op het terrein ’t Strootman in hartje Zwolle.

Eerst benodigde financiën vergaren
Dat er in een vroeg stadium met de organisatie van het jubileumfeest een start wordt gemaakt, heeft vooral te maken met het gegeven dat er voldoende financiële middelen aanwezig moeten zijn om het feest te doen slagen. Volgens het stichtingsbestuur zijn er al suggesties te over om hiervoor een invulling te kunnen geven. “Zo hopen wij dat ondanks de nu nog heersende coronacrisis er in augustus van dit jaar wel een kermis kan plaatsvinden, die ons daarvoor mogelijkheden biedt. Daarnaast zijn er plannen voor de organisatie van een wandeltocht en een fietstocht, een sterrit, een grootscheepse loterij enzovoort. Want let wel, wij willen niet alleen een feest vieren, maar wij willen als Zwolse gemeenschap ook een passend, blijvend cadeau aanbieden. Dat gebeurde reeds bij de viering van het 75-jarig bestaan van de school, toen er een boom werd geplant en daarbij een bank werd geplaatst.”

Dat de basisschool in Zwolle door de gehele gemeenschap op handen wordt gedragen, werd reeds in 1997 bij de viering van dat 75-jarig bestaan bewezen, toen alleen de georganiseerde reünie al bezocht werd door zo’n slordige achthonderd belangstellenden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden