<p>Vlnr. Martin Schuurman, Janny Schuurman, Yvonne Pasman en Ard Papen. Foto: Mark Ebbers</p>

Vlnr. Martin Schuurman, Janny Schuurman, Yvonne Pasman en Ard Papen. Foto: Mark Ebbers

Andere naam, maar dezelfde kwaliteit en passie

LICHTENVOORDE - Andere eigenaren en een andere naam, maar dezelfde passie voor het slagersvak. Met ingang van 1 mei zijn Yvonne Pasman en Ard Papen de nieuwe eigenaren van de bekende slagerij Schuurman aan de Rapenburgsestraat in Lichtenvoorde.

Door Mark Ebbers

Martin (60) en Janny Schuurman (57) waren 12,5 jaar bekende gezichten in de slagerij. “We deden ons werk met passie, maar vonden het beiden tijd om wat anders te gaan doen”, zegt Janny. Yvonne (51) en Ard (51) uit Groenlo liepen al een tijd met de plannen rond om een eigen zaak te realiseren toen dit op hun pad kwam. Yvonne: “Ik heb jarenlang met veel plezier in het vleesvak gewerkt, in de Achterhoek en in Twente, maar liep al een aantal jaren met de wens voor een eigen slagerij.” Een zus van haar partner Ard werkt al enige jaren bij Schuurman, en zo kwam ze in contact met de Schuurmans. Een contact dat van beide kanten een goed gevoel opleverde en zo leidde tot de overname. Soms vallen zaken heel mooi samen.

Op 30 april staan Janny en Martin voor het laatst in hun slagerij, daarna is de zaak een aantal dagen dicht om op 5 mei te heropenen als ………..? “We gaan de naam op die Bevrijdingsdag onthullen”, belooft Yvonne samen met Ard. Hij zal zijn partner niet direct volgen in het slagersvak: “Ik sta er wel helemaal achter en zal er na verloop van tijd mijn intrede doen.”
Wat de naam ook wordt, het blijft onder de vlag van Keurslager. “We gaan sowieso in eerste instantie op dezelfde voet door”, zegt Yvonne. “We gaan wat zaken toevoegen, maar de prachtige slagerij die Martin en Janny hebben opgebouwd blijft natuurlijk de basis. Met kwaliteitsvlees uit eigen streek.”

Janny heeft een dubbel gevoel over de overname: “Martin en ik hebben er zelf voor gekozen en we hebben in Yvonne en Ard opvolgers gevonden aan wie we de zaak met een gerust slagershart overlaten, maar het is ook een afsluiting. Ik denk dat ik op 30 april, onze laatste dag, nog wel een traantje zal laten.”
Op hun laatste ‘coronajaar’ in de slagerij kijken de Schuurmans ondanks de beperkingen toch tevreden terug, vervolgt ze. “We zijn gelukkig altijd open kunnen blijven en de drukte was meestal geen probleem. Voor Kerst hebben we wel een aantal dagen een gastvrouw ingezet om het in goede banen te leiden, maar ook dat verliep probleemloos. De klanten uit Lichtenvoorde en omstreken zijn erg hartelijk en bourgondisch, het mag altijd iets meer zijn.”

Yvonne en Ard zien ernaar uit om vanaf 5 mei de klanten te kunnen ontvangen in hun vertrouwde slagerij, met vanaf dan een andere – nog geheime – naam: “Dit is wat we wilden, een eigen vakslagerij in de omgeving van Beltrum, waar we oorspronkelijk vandaan komen. En dat is gelukt.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden