<p>De deelnemers aan de fakkeltocht worden vooraf ge&iuml;nstrueerd om de tocht vooral rustig en vreedzaam te laten verlopen. Foto: Kyra Broshuis</p>

De deelnemers aan de fakkeltocht worden vooraf geïnstrueerd om de tocht vooral rustig en vreedzaam te laten verlopen. Foto: Kyra Broshuis

‘Wandel mee voor de slachtoffers van de maatregelen!’

Tweede fakkeltocht in Oost Gelre

GROENLO - De inmiddels bekende fakkeltocht tegen de coronamaatregelen heeft woensdag in Groenlo plaatsgevonden. Eerder al was Lichtenvoorde het toneel van het vreedzame protest tegen de coronasamenleving. Het aantal medestanders van het protest is groeiende en er worden steeds meer georganiseerde protesten gehouden in het land. De parkeerplaats bij de Bron in Groenlo is deze avond de verzamelplek van Achterhoek voor Vrijheid voor een fakkeltocht voor vrijheid en tegen de coronamaatregelen.

Door Kyra Broshuis

Speech 
De woordvoerder van Achterhoek voor Vrijheid spreekt vooraf de deelnemers toe. De man, een begenadigd spreker met een indrukwekkend stemgeluid en geïnspireerd door teksten van Miranda van Driel, roept de mensen op om mee te lopen. “Ik wandel met jullie voor alle slachtoffers van de maatregelen. Loop mee tegen de maatregelen die onze gezondheid schaden. Loop met ons mee tegen de maatregelen die mensen verdelen. Wandel mee voor de ouderen die opgesloten hebben gezeten, voor de kinderen die niet meer kind kunnen zijn, voor de mensen met psychische problemen die niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. Loop mee voor de ondernemers die de deuren moesten sluiten, voor de alleenstaanden die op anderhalve meter geen relatie aan kunnen gaan en voor de mensen die zich eenzaam voelen. Het middel is vele malen erger dan de kwaal. Wij moeten hier tegen opstaan, we moeten onze stem laten horen voor verborgen slachtoffers die zijn gevallen en voor die er nog gaan komen…”

India
De stoet zet zich in beweging voor een rondje door Groenlo. Een voorbijganger roept de deelnemers toe eens in India of Brazilië te gaan kijken. Die oproep krijgt geen voet aan de grond bij de overtuigde tegenstanders van het huidige beleid. De tocht verloopt rustig. “Wij willen vreedzaam protesteren en houden ons keurig aan de regels. Uiteraard hebben we deze demonstratie ook aangemeld bij de gemeente. Dat doen we altijd”, laat Achterhoek voor Vrijheid weten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden