<p>Grol richt zich met een speciaal verzoek tot de KNVB. Foto: Theo Huijskes</p>

Grol richt zich met een speciaal verzoek tot de KNVB. Foto: Theo Huijskes

(Theo Huijskes)

Grol doet opmerkelijk verzoek aan KNVB

GROENLO - De voetbalvereniging Grol heeft een verzoek aan de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) gestuurd met daarin verpakt een tweetal voorstellen: een generaal pardon rond nog lopende schorsingen, en een eenmalige verhoging van de leeftijdsindeling. De voorstellen komen voort uit het feit dat de voetbalcompetitie 2020-2021 als gevolg van de coronacrisis beperkt is gebleven tot slechts enkele competitiewedstrijden aan het begin van het seizoen.

Door Theo Huijskes

Alle voorbereidingen worden nu afgestemd op een nieuw volledig voetbalseizoen 2021-2022. In de aanloop daar naartoe stelt Grol de KNVB een generaal pardon voor waar het betreft de nog lopende schorsingen in verband met uitgedeelde gele en rode kaarten in officiële wedstrijden. Daarnaast wil Grol dat er een forse vermindering wordt toegepast op de tijd van uitgedeelde periodestraffen, voor spelers die één of twee jaar zijn geschorst. Bovendien wil de Groenlose voetbalclub dat de leeftijdsgrens bij de jeugdafdeling voor het komende voetbaljaar 2021-2022 eenmalig met een jaar wordt verhoogd. Dit om te voorkomen dat een grote groep jeugdspelers in hun voetballeven slechts enkele wedstrijden in een bepaalde leeftijdscategorie (bijvoorbeeld JO-15) heeft gespeeld.

Over het voorstel aan de KNVB is goed nagedacht binnen de club en het voorstel gaat vergezeld van een uitgebreide toelichting.

Desgevraagd deelt Grolvoorzitter Hans Scheinck mee dat de KNVB heeft laten weten dat de beide verzoeken binnen de KNVB-organisatie in ontvangst zijn genomen. “Tevens is door de KNVB aangegeven dat de beslissing over deze verzoeken wordt genomen door de directeur/bestuurder van de sectie amateurvoetbal binnen de KNVB.”

Preses Scheinck stelt nadrukkelijk dat hierbij van eigenbelang van sv Grol geen sprake is. “Grol heeft geen langdurig geschorste spelers. Daarnaast kan Grol bij alle categorieën binnen de jeugdafdeling, met toepassing van de huidige leeftijdsgrenzen, meerdere teams samenstellen. Maar dit zou bij andere, vooral kleine verenigingen, een groot probleem kunnen worden. Je kunt het uitleggen als voorstellen van een club met een groot en meedenkend voetbalhart.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden