NLog in gesprek met lokale VVD over toekomst

OOST GELRE - Na consultatie van leden en bestuur heeft de fractie van NLog besloten om gesprekken aan te gaan met de VVD Oost Gelre om vergaande samenwerking en wellicht een fusie te verkennen.

Het politieke landschap is volop in beweging. Het aantal partijen neemt alsmaar toe terwijl er nauwelijks partijen verdwijnen. De kieslijst wordt telkens groter terwijl de koek qua omvang hetzelfde blijft. We hebben dat onlangs gezien bij de verkiezingen van de Tweede Kamer 2021 waar ongeveer 35 partijen mee deden om de gunst van de kiezer te krijgen. Veel partijen kregen kruimels in de zin van éen of twee zetels. Hun politieke invloed is nihil.

Deze ontwikkeling is ook zichtbaar in de plaatselijke politiek. Waar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 nog zes partijen streden om de kiezersgunst lijkt het er nu op dat acht partijen willen meedoen aan de verkiezingen van maart 2022. Veel partijen voor een taart van 21 zetels. Ook daar liggen voor minstens de helft van de partijen kruimels in het verschiet.

De fractie van NLog stelt: "De Nieuwe Liberalen Oost Gelre staan voor een daadkrachtig bestuur van onze gemeente. Slagkracht en vooruitgang is het motto. Als éénzetelpartij, als kruimelpartij hebben we, kleine uitzonderingen daar gelaten, niet veel in de melk te brokkelen. Het is daarom dat wij aansluiting zoeken bij een grote partij die bestuurlijk van belang is. Het realiseren van politieke wensen, visies ontwikkelen en uitvoeren en een daadkrachtig bestuur optuigen is voor een grotere partij beter te bereiken. De standpunten van NLog en VVD verschillen niet veel. Er is meer dat ons bindt dan dat ons scheidt. De fractie van NLog gaat daarom met open vizier en met behoud van eigen idealen de gesprekken aan met de plaatselijke VVD om de mogelijkheden tot slagvaardig bestuur te verkennen."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden