Rap en Snel introduceert nieuw logo

Turn- en gymnastiekvereniging Rap en Snel introduceert deze maand een nieuw logo. Dat doet de club niet zomaar. De vereniging, die inmiddels ruim negentig jaar bestaat, ziet door de krimp in de regio elk jaar het ledenaantal jaar iets afnemen. “Een van onze speerpunten van het afgelopen jaar was daarom het anticiperen op de krimp”, vertelt Anne Konings, voorzitter van de vereniging. “We zien onszelf langzaam veranderen van klassieke turnvereniging naar een ondernemende vereniging met een breed aanbod in bewegen voor zowel jong als oud. En daar hoort een nieuwe uitstraling bij.”

“Als we het over ‘onze leden’ of ‘onze vereniging’ hebben wie of wat bedoelen we daar dan eigenlijk mee? Met welke trends en toekomstige generaties hebben we te maken? En is ‘onze vereniging’ dan een traditionele vereniging of zijn we toe aan veranderingen? Vragen waar de vereniging de afgelopen periode actief mee aan de slag is gegaan. We zien onszelf langzaam veranderen naar een ondernemende vereniging met een breed aanbod in bewegen voor zowel jong als oud. Het succesvol toevoegen van freerunning en ouder & kindgym aan ons aanbod zijn daar mooie voorbeelden van, maar ook de actieve samenwerking met bijvoorbeeld de BSO's in Groenlo en Ravott'n”, vertelt Anne. “Om onze uitstraling weer volledig aan te laten sluiten bij onze vernieuwde identiteit, zijn we aan de slag gegaan met een nieuwe website en met onze huisstijl. In samenwerking met Monique Wassink van Vormfactor hebben we een nieuw logo ontwikkeld.”

Het nieuwe logo van de vereniging staat voor sport en saamhorigheid; samen actief en in beweging zijn. “Plezier hebben in beweging staat bij Rap en Snel altijd voorop. Het maakt daarbij niet uit of je recreatief bij ons actief bent of in de selectie turnt. De sociale kracht van sporten vinden wij enorm belangrijk. Dat je makkelijker contacten leert leggen, je zelfvertrouwen en weerbaarheid vergroot, leert samenwerken en leert omgaan met discipline. Daarom hebben we ook zoveel mogelijk de lessen in coronatijd door laten gaan. Het is lastig om in de buitenlucht te turnen, maar samen met plezier bewegen in de buitenlucht kan altijd.”

Het nieuwe logo maakt deel uit van de nieuwe huisstijl die onder meer terug te zien is op de nieuwe website van de vereniging.


www.rapensnel.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden