Schrijfactie Amnesty voor Tsjaad

AALTEN/OOST GELRE - Amnesty Aalten/Oost Gelre houdt een schrijfactie voor een gevangene in Tsjaad, die drie jaar cel kreeg vanwege een Facebook-post.

Baradine Berdei Targuio is een prominente mensenrechtenverdediger uit Tsjaad. Omdat hij op Facebook iets had gezegd over de gezondheid van de Tsjadische president, kreeg hij drie jaar gevangenisstraf wegens ‘het verstoren van de constitutionele orde’. Targuio schreef op Facebook dat de president van zijn land ernstig ziek was en in Frankrijk behandeld werd. Bovendien had hij in een open brief aan de president de mensenrechtensituatie in de Tibesti-regio in Tsjaad aangekaart. Daarop werd Baradine gearresteerd en aangeklaagd voor onder meer illegaal wapenbezit. De aanklacht veranderde later. Maar hij kreeg nog steeds drie jaar cel, hoogstwaarschijnlijk vanwege zijn werk voor de mensenrechten.

Met één handtekening kan iedereen al bijdragen aan een betere wereld. Dat kan door schrijfabonnee te worden. Voor meer informatie over onder andere de schrijfactie kan men contact opnemen met: Amnesty Aalten/ Oost Gelre via amnestyaaltenoostgelre@gmail.com .

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden