Taxussnoeisel met de Taxus Taxi Tas. Foto: PR
Taxussnoeisel met de Taxus Taxi Tas. Foto: PR

Inzameling Taxussnoeisel weer van start

Stichting Taxus Taxi start inzameling op dinsdag 25 mei

ACHTERHOEK - De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden, zijn dit voor de taxusplant de perfecte omstandigheden om een groeispurt in te zetten. Voor de stichting dus reden genoeg om het startsein te geven voor de taxusinzameling van 2021.

De stijgende temperatuur in combinatie met de regenval zijn voor de taxushaag de ingrediënten voor groei. Inmiddels is dan ook bekend dat de inzameling start op dinsdag 25 mei. Snoeisel aanmelden via taxustaxi.nl/afspraak is mogelijk vanaf maandag 24 mei (tweede pinksterdag), waarna de stichting vanaf 25 mei het verse groen aan huis komt ophalen.

Ook in 2021 is elke taxusdonatie van harte welkom. De kleine taxustwijgjes bevatten, zoals vele inmiddels weten, de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt, dat een kankerremmende werking heeft. Door een taxushaag te snoeien tijdens de inzamelperiode van Taxus Taxi kan iedereen op een gemakkelijke manier bijdragen aan de strijd tegen kanker.

Voorwaarden
De stichting kan het snoeisel gratis komen ophalen bij een minimum hoeveelheid van 15 kilo. Kleinere hoeveelheden zijn in te leveren bij inzamelpunten die vanaf 25 mei te vinden zijn via taxustaxi.nl/uitgiftepunten.
Naast de hoeveelheid is ook de kwaliteit van het snoeisel van groot belang. Zo kan de stichting enkel het snoeisel gebruiken dat in 1 jaar op de haag groeit. Takken en hele planten zijn helaas niet bruikbaar. Om het zo vers mogelijk in te zamelen vraagt de stichting ook het snoeisel direct na het snoeien aan te melden. Voor meer informatie en instructievideo’s kan iedereen terecht op taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Vrijwilligers gezocht
Wie geen taxushaag heeft, maar toch wil bijdragen aan de strijd tegen kanker, kan het doorgewinterde team van taxusophalers versterken. Het team is namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit mooie doel. Als taxuschauffeur haalt men in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op bij ieder die het aan de stichting wil doneren. Voor meer informatie kan gemaild worden naar communicatie@taxustaxi.nl.

Gratis materialen
Evenals andere jaren worden ook in 2021 weer gratis materialen verstrekt door Taxus Taxi. Door een grote vertraging in de levering, laat de befaamde Taxus Taxi Tas nog even op zich wachten, maar de stichting heeft voor een passende oplossing gezorgd. De tassen en zeilen zijn op te halen bij diverse partners van Taxus Taxi, waaronder Boerenbond, Welkoop en Intratuin. Wie geen tassen heeft, kan het snoeisel ook gewoon op een hoop leggen. De stichting zorgt dat het netjes wordt opgeruimd.


taxustaxi.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden