Een van de drie panelen in De Molenberg. Foto: PR
Een van de drie panelen in De Molenberg. Foto: PR

Feestelijke onthulling Grolse kunst bij De Molenberg

Feestelijke onthulling Grolse kunst bij De Molenberg

GROENLO - Ter ere van het 15-jarig bestaan van afdeling De Lange Gang in De Molenberg, heeft Marga Klompé drie prachtige Grolse 3D panelen laten maken door kunstenaar Bert Ruesink. De panelen zijn ontworpen voor bewoners om fijne herinneringen mee op te halen. Elk ontwerp heeft zijn eigen betekenis. De schilderijen werden op feestelijke wijze onthuld tijdens een gezellige middag met bewoners en medewerkers.

Vooraf aan de onthulling werd grote dank uitgesproken aan Bert voor de prachtige 3D panelen. Ook werden alle medewerkers bedankt voor hun waardevolle inzet de afgelopen jaren. De oudste bewoonster (99 jaar) van De Lange Gang kreeg de eer om het doek te laten vallen. Zij vond het een eer om dit te doen en genoot zichtbaar. Daarna was het tijd om samen de mooie kunstwerken te bewonderen.

In de gang hangen drie panelen met ieder zijn eigen betekenis. De panelen sluiten aan op de interesses van bewoners en de geschiedenis van Groenlo. Er zitten bijvoorbeeld echte Grolse karakteristieke elementen verwerkt in de kunstwerken zoals een Grolsch bierflesje, Grolse Wanten, de hoed van prins carnaval en een biervat.

Bert Ruesink is een 38-jarige kunstenaar uit Didam. Hij maakt unieke 3D muurschilderingen, schilderijen en karikaturen op maat. Vanaf jongs af aan heeft Bert al een passie voor tekenen en schilderen. Zijn eerste 3D schilderij-muurschilderingen op Facebook werden maar liefst 6 miljoen keer bekeken. Bekijk de website van BertRuesinkArt om zijn schitterende kunstwerken te bewonderen: www.bertruesinkart.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden