<p>Maxime met haar trotse broer Matiz. Foto: Feyenoord.nl</p>

Maxime met haar trotse broer Matiz. Foto: Feyenoord.nl

Maxime Bennink naar Feyenoord

GROENLO-ROTTERDAM - Menig Grols/Achterhoeks Feyenoordhart en Grolhart ging sneller kloppen toen Feyenoord afgelopen donderdag bekendmaakte dat het Vrouwen 1 team, waar Feyenoord aankomend seizoen mee debuteert in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, zich versterkt had met een drietal ervaren voetbalsters op topniveau, waaronder de Grolse Maxime Bennink (23).

Door Henri Walterbos

De voormalige voetbalster van Grol, maar nog steeds betrokken bij de opleiding van jonge voetbalsters bij de club waar ze tot en met de D-jeugd voetbalde, maakt de overstap van PEC Zwolle. Daarvoor speelde Maxime vanaf de C-jeugd 5 jaar bij FC Twente, waar ze in haar laatste seizoen (2015/2016) debuteerde in de hoofdmacht, daarna 3 jaar PEC Zwolle en 1 jaar Engeland, in de Women Super League bij Reading FC, waarbij ze het laatste half jaar verhuurd werd aan Brighton & Hove Albion. Terug in Nederland keerde ze terug naar PEC Zwolle. In alle leeftijdsklassen kwam ze uit voor Oranje. In totaal 23 interlands.

Maxime ziet er naar uit te spelen bij de club waar ze als jonge pleziervoetbalster al het shirt van droeg. “Toen ik er thuis over sprak dat Feyenoord belangstelling had vertelden mijn ouders dat als we vroeger voor vakantie op weg waren naar Zeeland en we langs De Kuip reden dat ik altijd riep dat ik daar ooit wilde spelen. Zelf weet ik dat niet meer,” lacht ze. “Ik ben altijd voor Feyenoord geweest. Toen ik naar FC Twente ging werd het meer Twente.”

Goede gesprekken
De belangstelling van Feyenoord kwam precies op tijd. “Ik was in gesprek met PEC Zwolle voor verlenging van het contract. Ze wilden graag dat ik bleef. We zaten in de afronding toen Feyenoord kwam. Ik was heel benieuwd wat hun intenties waren, wat ze precies wilden. Ik heb samen met mijn zaakwaarnemer Angela Verdoes gesproken met Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord. Ook een rondleiding gehad om er nog meer gevoel bij te krijgen. Het is super geregeld daar. We gaan op Varkenoord trainen en onze wedstrijden spelen. Een prachtige accommodatie. Het klinkt heel goed wat ze daar van plan zijn met vrouwenvoetbal. Het is supermooi dat ik daar dan deel van uit mag maken. Mijn gevoel was direct ‘dit moet ik doen.’ Een mooie nieuwe uitdaging, al vinden ze het bij PEC jammer dat ik wegga. Toen ze een paar weken geleden wisten dat de kans groot was dat ik naar Feyenoord ging, heb ik de laatste wedstrijden meer op de bank gezeten. De rest van het seizoen heb ik volop gespeeld. De speelsters vinden het superleuk voor me.” Teamgenote bij PEC, Cheyenne van den Goorbergh, maakt dezelfde overstap als Maxime. “We hebben samen opgetrokken. We hebben Nationaal veel samengespeeld, bij Twente de gehele jeugdperiode. Daarna hebben we altijd contact gehouden.”

Mooi team
Haar nieuwe teamgenoten kent ze nog niet allemaal. “Ik denk we een heel mooi team krijgen, een mooie mix van jeugd en ervaring. Er zijn vijf meiden vanuit de jeugd overgekomen en er zijn speelsters van onder meer ADO Den Haag en Ajax aangetrokken. Het team is nog niet compleet maar daar is nog tijd genoeg voor. Ik ben een van de oudsten daar, kan misschien iets betekenen voor de jonge meiden, maar ik wil in eerste instantie gewoon lekker voetballen. Een doelstelling is niet echt uitgesproken. We zien het wel, hoeven niet direct kampioen te worden. We komen 10 juli voor het eerst bij elkaar en zullen we het daar in de voorbereidingen wel over hebben.” Ze tekende voor een jaar. “Dat vind ik zelf wel prettig, want je weet niet precies wat er gaat komen. Ik bekijk het altijd per jaar, heb eigenlijk altijd 1-jarige contracten gehad.” Ze blijft het profvoetbal combineren met haar studie. “Ik zit nu op de Johan Cruyff-Academy in Amsterdam. Daar doe ik nu mijn eerste jaar HBO ‘commerciële economie’. Het is pittig maar de combinatie is wel goed te doen. Zij zijn een topsportschool, helpen goed alles te combineren.”

Vergrootglas
Ze is er zich van bewust dat Feyenoord meer onder een vergrootglas ligt dan haar eerdere clubs, voor wat betreft media. “Dat is logisch. Het is een grotere club, een grotere naam. Dat is alleen maar leuk. We zien het wel, we gaan er in ieder geval vol tegenaan. We hebben een lange voorbereiding. Dat is fijn want we zijn een geheel nieuw team.”

Bij de ondertekening van haar contract ontmoette Maxime de bij Grol goed ingevoerde en ‘kind aan huis’ Raymond van Meenen, Manager Feyenoord Academy. “Hij kwam direct bij me want hij had Groenlo zien staan. Hij vertelde dat hij al jarenlang actief is op het Marveld Toernooi. Dat was wel leuk.” Maxime gaat in Rotterdam wonen. “De afstand is daar net te groot voor. Een woonruimte regelt de club in goed overleg met ons.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden