Devin Haen met manager voetzaken Peter Hofstede van De Graafschap na de contractondertekening. Foto: PR
Devin Haen met manager voetzaken Peter Hofstede van De Graafschap na de contractondertekening. Foto: PR

Devin Haen ondertekent driejarig contract bij De Graafschap

De tweebenige spits wordt gezien als een groot voetbaltalent

Door Theo Huijskes

ZIEUWENT - Een mooier verjaardagscadeau (op 18 juni wordt hij 17 jaar) had de nu nog 16-jarige Devin Haen zich niet kunnen wensen. De talentvolle voetballer, in 2004 in Zieuwent geboren en in clubverband voor het eerst tegen een bal getrapt hebbende bij de dorpsclub RKZVC, kreeg onlangs ter ondertekening een driejarig contract voorgelegd bij BVO De Graafschap in Doetinchem. Een en ander betekent dat hij voor een periode van drie seizoenen is vastgelegd door de Superboeren uit de Achterhoek. De in deze regionen alom omarmde voetbalorganisatie, waarbij Devin Haen zich sedert medio 2013 thuis voelt en waarbij hij in het seizoen 2020-2021 uitkwam voor de O17-selectie en daarnaast regelmatig meetrainde in de hoofdselectie van de inmiddels vertrokken hoofdtrainer Mike Snoei.

Eén van de grootste talenten wacht een mooie toekomst
Onder het toeziend oog van manager voetbalzaken Peter Hofstede van De Graafschap en in het bijzijn van onder anderen zijn ouders Don en Rian Haen-Weikamp, alsmede zijn zus Romy, plaatste Devin Haen in Stadion De Vijverberg zijn handtekening onder de overeenkomst. Een contract dat niet alleen het resultaat is van een zevental succesvolle jaren in de jeugdafdeling van De Graafschap, maar dat als het goed gaat tevens voor een groot deel de verdere invulling van zijn voetballeven gaat bepalen. De Doetinchemse club heeft daar alle vertrouwen in, getuige de reactie van Peter Hofstede dat de tweebenige spits door de gehele technische staf wordt gezien als op dit moment één van de grootste talenten binnen de voetbalfamilie De Graafschap. Ook Hans Martijn Ostendorp, directeur van BVO De Graafschap, toonde zich verheugd met het bewerkstelligde contract. “Wanneer deze talentvolle aanwinst zich voor de volle honderd procent blijft toeleggen op zijn voetbalkwaliteiten, wacht hem een mooie toekomst en dat hopelijk bij De Graafschap!”

Mogelijk met Klaas-Jan Huntelaar op het trainingsveld
Devin Haen zelf reageert blij en trots te zijn met de contractondertekening. “Ik zie het als een mooie beloning voor mijn inzet gedurende de laatste jaren. Waar dit allemaal toe leidt, kan en durf ik niet te zeggen. Maar dat ik mijn best ga doen, moge duidelijk zijn. Mijn doel is om ooit te debuteren in De Graafschap 1 en dat met een volle, uitverkochte De Vijverberg.” Hoe zou jij het vinden wanneer het De Graafschap lukt om Klaas-Jan Huntelaar binnen te halen. “Dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn. Stel je voor dat ik alleen nog maar op het trainingsveld zou mogen staan met Klaas-Jan. Een nationaal en internationaal gelouterde spits van wie je onvoorstelbaar veel kunt leren. Maar voorlopig is het afwachten”, aldus Devin Haen, die zich naast het voetbal nog toelegt op zijn studie aan het Rietveld Lyceum in Doetinchem. Dit laatste met instemming van zijn in 1965 in Groenlo geboren vader Don Haen, die zijn meeste actieve voetbaljaren heeft gesleten bij S.V. Grol. Zo heeft pa Haen bij ‘de Grol’ alle jeugdselecties doorlopen, waarbij hij met Grol A1 zelfs in de interregionale jeugdcompetitie speelde. Zijn voetbalkunsten, en dat eveneens als zoon Devin in de spits, leverden hem een basisplaats op in de hoofdmacht van Grol en in een later stadium in het visitekaartje van voetballend Lichtenvoorde en tevens Grol’s grootste rivaal: Longa ’30 1 om vervolgens zijn voetballoopbaan af te sluiten bij zijn oude liefde S.V. Grol.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden