Jos Rouwmaat, 50 jaar in dienst van de Rouwmaat Groep in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Jos Rouwmaat, 50 jaar in dienst van de Rouwmaat Groep in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Jos Rouwmaat al 50 jaar werkzaam binnen het familiebedrijf

Rouwmaat Groep groeit van 7 werknemers in 1971 naar 200 in 2021

Door Theo Huijskes

GROENLO - Op dinsdag 1 juni werd op feestelijke wijze aandacht besteed aan het feit dat Jos Rouwmaat (67) maar liefst 50 jaar werkzaam was binnen het familiebedrijf de Rouwmaat Groep in Groenlo. Een niet alleen in Groenlo, maar ver daarbuiten bekend bedrijf, dat in 1948 werd opgericht door wijlen Herman Rouwmaat met aan zijn zijde de mogelijk meest stuwende kracht in de beginjaren: echtgenote Truus Rouwmaat. Een bedrijf dat tegenwoordig gehuisvest is op bedrijventerrein Den Sliem in Groenlo.

Gezeten in de comfortabele directiekamer vertelt jubilaris Jos Rouwmaat honderduit over het wel en wee van het bedrijf. Daarbij ingaande op tal van hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Zoals het aanhalen van het gegeven dat het bedrijf met zijn binnenkomst in 1971 zeven werknemers telde en vandaag de dag maar liefst 200 arbeidskrachten op de loonlijst heeft staan. “Het is daarom zo mooi dat ik mijn jubileum mag vieren op een moment dat het erg goed gaat. Hierbij ben ik tegelijkertijd blij en met name trots dat de opvolgers van broer Hans en mij reeds binnen het familiebedrijf werkzaam zijn, te weten een tweetal zonen van mij: Dave (40) en Bob (34) en Hans zijn zoon Elco (32), hetgeen in onze ogen een fantastische doorstart betekent met de derde familiegeneratie Rouwmaat.

Op naar het 75-jarig bestaan in 2023
Van stoppen wil Jos Rouwmaat nog niets weten. Evenals broer Hans blijft hij niet alleen als aandeelhouder, maar ook als adviseur verbonden aan het familiebedrijf. “Vergeet niet dat het bedrijf ons aller kindje is en dat wij zeker het 75-jarig bedrijfsjubileum in 2023 nog graag van dichtbij willen meemaken. In ons beider geval kun je stellen dat wij met ondersteuning van het thuisfront van onze hobby ons werk hebben gemaakt. In dat verband wil ik in het kader van mijn 50-jarig jubileum kwijt dat ik vanaf 2010 samen met mijn Marijke aan de Laan van Napoleon in Winterswijk woon, dat wij vanaf 1999 en dat dus reeds 22 jaar gelukkig met en bij elkaar zijn en dat wij trots zijn op onze vier zonen en onze acht kleinkinderen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden