De Blauwe Doffer

OOST GELRE - Zondag 6 juni werd door De Blauwe Doffer opnieuw gestreden aan twee fronten. Er was de vitessevlucht vanuit Quievrain en de eendaagse fondvlucht vanuit Fay-aux-Loges. Het betrof hier uitgestelde vluchten van de zaterdag die geen doorgang konden vinden vanwege de slechte weerscondities.

Het weer
In België en Frankrijk zal het over de gehele linie droog zijn als gevolg van een hogedrukgebied. Veelal zonnige perioden met in de avond opkomende bewolking. In Nederland zit het oosten van het land met bewolking, die in de namiddag zal oplossen. De zon komt erbij en met temperaturen van rond de 20 graden en een noordwestelijk windje, zijn er verder geen problemen.

Fay-aux-Loges
Deze Franse losplaats ligt op een afstand van 560 km. Aan deze vlucht wordt deelgenomen door 17 liefhebbers met 147 duiven, waardoor er 49 prijzen in de pot zitten. Gelost om 08.30 uur is de eerste prijsduif van F. Volmer om 16.31.36 uur. De laatste prijsduif wordt geconstateerd door R. Spranger.

De uitslag
F. Volmer wordt eerste met zijn eerstgetekende duif voorop! Voorts klokt hij drie duiven bij de eerste tien en met een totaalscore van 6 uit 10, zet hij een gedegen prestatie neer. In de C.C. is hij tweede! Nadoen. N. Knuth is tweede op de lijst. Hij klokt twee duiven bij de eerste tien en in totaal 2 uit 10. R. te Molder is derde. Met 7 uit 13 geeft hij aan duidelijk op de goede weg te zijn. Verdere aansprekende prestaties: K. Spranger: 10 uit 19; Falckenborg-Nijhof: 4 uit 10; Y. Dekkers: 4 uit 5!; C. Levers: 7 uit 10.

Quievrain
Ligt in België. De afstand bedraagt zo’n 272 km. Twintig liefhebbers hebben 277 duiven ingekorfd, dus zijn er 93 prijzen te verdelen. Als om 11.00 uur de manden kunnen worden opengetrokken, is de eerste prijsduif om 14.32.56 uur voor Falckenborg-Nijhof. De wedstrijd wordt besloten met de laatste prijs voor J. Oonk.

De uitslag
Falckenborg-Nijhof wordt eerste en constateert 8 duiven bij de eerste tien! De totaalscore bedraagt 34 uit 40! G. Krandick is tweede met 6 uit 15 en N. Knuth pakt de derde plaats met 4 uit 10. Voorts: H. Goossens zet een prima prestatie neer: 100% prijs (9 uit9)!; B. Volmer scoort 21 uit 47; F. Volmer “ 3 uit 7 en P. Teunissen “ 4 uit 5.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden