Slingeland Ziekenhuis opent externe Polikliniek Vaatchirurgie in Groenlo

Algemeen

GROENLO - Slingeland Ziekenhuis opent op 1 juli een tweede Polikliniek Vaatchirurgie in Gezondheidscentrum Den Papendiek in Groenlo. Daarmee wordt het mogelijk om de huidige behandeling van vaatpatiënten uit de Oost-Achterhoek op vertrouwde wijze te kunnen voortzetten. De vaatchirurgen starten de tweede polikliniek omdat de samenwerking met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk op 1 juli stopt.

Er is gekozen voor Groenlo zodat de patiënten dichtbij huis de (specialistische) zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben. Het gaat hier immers om veelal kwetsbare ouderen die vaak minder mobiel zijn en bovendien veel waarde hechten aan de opgebouwde persoonlijke relatie met hun behandelend arts uit het Slingeland Ziekenhuis. Met de tweede polikliniek geven de vaatchirurgen gehoor aan de wens van een deel van de huidige vaatpatie¨nten om in de Achterhoek behandeld te kunnen blijven worden.

Waarborgen toekomstbestendige zorg dichtbij
Het Slingeland Ziekenhuis zet zich dagelijks volop in om samen met anderen concreet bij te dragen aan een langer, gelukkig en gezond leven voor alle inwoners in de Achterhoek, zoals ook in de Regiovisie Achterhoek 2030 staat omschreven. Zoals bekend heeft onze regio te maken met verschillende uitdagingen, zoals vergrijzing, verminderde mobiliteit, naar verhouding meer chronisch zieken en vaatchirurgische patie¨nten. Het waarborgen van toegankelijke, betaalbare en kwalitatief hoogwaardige zorg, in samenwerking met verschillende partners, is daarom van essentieel belang.

Anderhalvelijnszorg
Het Slingeland Ziekenhuis werkt steeds intensiever samen met huisartsen, thuiszorgorganisatie en paramedici (‘anderhalvelijnszorg’), waardoor zij de regie kunnen houden en sneller kunnen beschikken over diagnoses en adviezen. Door laagdrempelige zorg slim te organiseren, creëren we met elkaar kortere lijnen, korte wachttijden, goede informatie-uitwisseling, de juiste zorg op de juiste plaats, een daling van de zorgkosten en bovenal een grotere patie¨nttevredenheid. Zo behouden we gezamenlijk optimale zorg in de Achterhoek.

Nauwe samenwerking en ondersteuning
De vier vaatchirurgen van het Slingeland Ziekenhuis streven ernaar de vaatchirurgische zorg dichtbij de inwoners van de Achterhoek en Liemers aan te kunnen blijven bieden. Daarnaast willen ze huisartsen meer kunnen ontzorgen en samen met de eerste lijn de zorg verder optimaliseren op het gebied van diagnostiek, aanvullend vaatonderzoek, wondbehandeling en periodieke controles.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant