Overgrote deel vaatpatiënten zal naar SKB blijven gaan. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Overgrote deel vaatpatiënten zal naar SKB blijven gaan. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Slingeland Ziekenhuis opent op 1 juli polikliniek in Groenlo

Overgrote deel patiënten blijft bij SKB

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK – Op 1 juli opent het Slingeland Ziekenhuis een polikliniek voor vaatchirurgie in Gezondheidscentrum Papendiek in Groenlo. De vaatchirurgen uit Doetinchem open deze polikliniek, omdat op 1 juli de samenwerking met het streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) eindigt. Hiermee geven zij gehoor aan de wens van “hun” vaatpatiënten. Die willen in de toekomst ook graag dichtbij huis in de Oost-Achterhoek behandeld kunnen worden.

SKB vertrouwt op uitstekende zorg in samenwerking met MST
Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gaf eerder aan, toen de berichten over de plannen voor een polikliniek in Groenlo naar buiten kwamen, niet gelukkig te zijn met deze ontwikkeling. Nu geeft de afdeling communicatie van SKB aan dat het alle vertrouwen heeft in de toekomst. Het chirurgisch team van het SKB is aangevuld met vaatchirurgen van het Medisch Spectrum Twente (MST). “We kunnen patiënten uitstekende zorg bieden mede door de extra kennis, expertise en ervaring uit een topklinisch ziekenhuis.” Voor het overgrote deel van de afspraken, onderzoeken en kleine behandelingen kunnen patiënten gewoon naar het SKB blijven komen. Alleen de operaties worden in het MST uitgevoerd.

Zorg dichtbij voor kwetsbare ouderen
Het SKB heeft alle patiënten die onder behandeling zijn van een vaatchirurg al eerder geïnformeerd. “Dit gaat om patiënten die op korte of langere termijn terug moeten komen voor controle of behandeling. Het overgrote deel van deze patiënten kiest ervoor om in het SKB te blijven.” Het Slingeland Ziekenhuis zegt voor Groenlo te hebben gekozen, omdat van daaruit de patiënten de zorg die zij nodig hebben dichtbij huis kunnen krijgen. “Het gaat hier immers om veelal kwetsbare ouderen die vaak minder mobiel zijn en bovendien veel waarde hechten aan de opgebouwde persoonlijke relatie met hun behandelend arts uit het Slingeland Ziekenhuis.”, schrijf het SZ in een persbericht. De vier vaatchirurgen van het SZ willen in de hele Achterhoek en Liemers de zorg dichtbij de inwoners kunnen blijven aanbieden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden