<p>Cilia Stortelder geeft uitleg over het buitenlokaal. Foto: Kyra Broshuis</p>

Cilia Stortelder geeft uitleg over het buitenlokaal. Foto: Kyra Broshuis

‘t Carillon opent buitenlokaal

‘Leren over buiten maar ook buiten leren’

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Speciaal voor de gelegenheid is oud-directeur Cilia Stortelder even terug op haar ‘oude’ school. Basisschool ‘t Carillon in Groenlo opent het langverwachte buitenlokaal. Een idee van Stortelder dat 2 jaar geleden startte en onlangs, met vertraging door de coronacrisis, werd afgerond.

Met dank aan..
Alle groepen van ‘t Carillon worden door juf Cilia toegesproken en krijgen een zakje met klavertjevierzaad mee om thuis te planten. Ook de verschillende partijen die aan de totstandkoming van het buitenlokaal hebben meegewerkt, zijn aanwezig. Zo zijn er mensen van Lansink Wegenbouw uit Saasveld, Henriksen Hoveniers uit Didam en de gemeente Oost Gelre. Ook twee vrijwilligers, alleskunner Eddy Konings en timmerman Guus Hoijtink, zijn van de partij om de officiële oplevering van het buitenlokaal mee te maken.

Aangename plek
Het buitenlokaal is een prachtige buitenruimte naast en achter de school. Er staan appel-, peren- en kersenbomen, er is een prachtig vlonder met houten bankjes en een uitgebreide moestuin met onder andere aardbeien, tuinbonen, sla en verschillende kruiden. Aan de schutting hangen vogelhuisjes en insectenhotels. Bedrijven en vrijwilligers hebben er een hele aangename plek van gemaakt. “In dit buitenlokaal kunnen de kinderen leren over buiten maar ook buiten leren”, legt Cilia uit. “Het is heel belangrijk dat kinderen bijvoorbeeld leren waar het voedsel vandaan komt en wat je allemaal kunt doen met de appels die aan de boom groeien. Ik ben ontzettend blij met alle hulp die we gekregen hebben. Dit nieuwe buitenlokaal is een heel mooi voorbeeld van hoe je mét elkaar iets voor elkaar krijgt. Fantastisch dat de bedrijven en de gemeente zo’n mooie bijdrage hebben geleverd. Ook onze eigen vrijwilligers hebben hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Het is voor de kinderen én de leerkrachten heel fijn om buiten te mogen werken.”

Alle leerkrachten van de school worden door Cilia verrast met een pakketje kaarten waarop verschillende ideeën staan om buiten te leren. “De mogelijkheden zijn eindeloos”, zegt Cilia trots.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden