<p>Een foto van de flamingo&rsquo;s in het Zwillbrocker Venn uit de collectie van Jos Korenromp. Foto: PR</p>

Een foto van de flamingo’s in het Zwillbrocker Venn uit de collectie van Jos Korenromp. Foto: PR

Expositie van Jos Korenromp in Stadsboerderij Grolle

Kleurrijke natuurfotografie en bronzen vogels 

Door Theo Huijskes

GROENLO - Onder het motto ‘Een eigen paradijs’ verzorgt Jos Korenromp in zijn eigen woonplaats Groenlo een kleurrijke expositie met als twee belangrijkste speerpunten: natuurfotografie en bronzen vogels. De expositie in de Stadsboerderij Grolle in de Notemboomstraat, die meer dan de moeite waard is om te bezichtigen, wordt opengesteld in de periode dinsdag 3 augustus tot en met donderdag 30 september aanstaande.

Grollenaar Jos Korenromp houdt zich al vele jaren achtereen bezig met de natuur en de natuurfotografie. In het begin was Korenromp met name geïnteresseerd in vogels en het vastleggen van vogel- en natuurgeluiden op de gevoelige plaat. Maar zijn belangstelling heeft in de loop der jaren een bredere vorm aangenomen en bestaat inmiddels ook uit insecten, bloeiende planten en paddenstoelen. Eigenlijk naar alles wat leeft en groeit in de natuur en de onderlinge samenhang daarbij. Als pure liefhebber maakt Korenromp natuurfoto’s en de natuurgeluiden legt hij vast op cd’s. Daarnaast maakt hij ook gebruik van de zogenaamde klank-dia-series, waarmee hij informatieve bijeenkomsten verzorgt. De natuurfoto’s, die tijdens de expositie worden gepresenteerd, heeft Jos Korenromp gemaakt op verschillende plekken in Nederland en net over de grens in Duitsland. Derhalve in de natuurschoonrijke omgeving van onder andere de Sallandse Heuvelrug, het Haaksbergerveen, het Zwillbrocker Venn, het Ellewicker Feld, Winterswijk met zijn beken en boerderijen en de Koolmansdijk in Lievelde. Ook foto’s op andere plekken in Nederland, zoals met betrekking tot de natuur op de eilanden Texel en Terschelling zijn te bewonderen.

Bronzen beelden van vogels
Een ander bijzonder onderdeel van de expositie van Jos Korenromp zijn de bronzen beelden van vogels, die betrokkene met een grote mate van precisie maakt. Het is met name de liefde voor de natuur die hem hiertoe drijft. De foto’s van Jos, waarmee hij een soort van eigen paradijs creëert, zijn in verschillende boeken verschenen, waaronder ‘Ontdek de Achterhoek’ in de serie Nederlandse Landschappen, uitgegeven door het Instituut Voor Natuurbeschermingseducatie (het IVN). Ook zijn er foto’s van hem opgenomen in het boek dat uitgegeven werd ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Vereniging Natuurmonumenten ‘In de groene ruimte’. Verder maakte Korenromp talrijke foto’s voor de uitgave ‘Water en Natuur’ van het Staring Instituut. Door de jaren heen won Jos diverse nationale en internationale prijzen voor zijn werk.

De expositie van Jos Korenromp is te bezoeken tussen 3 augustus en 1 oktober dagelijks van dinsdag tot en met zaterdag in de Stadsboerderij Grolle, Notenboomstraat 15, 7141 AB Groenlo. De openingstijden zijn van 11.00 uur tot 16.30 uur. Zie voor verdere informatie de website: www.stadsboerderijgrolle.nl. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden