<p>Het prachtige Adema Orgel uit 1926 in de Calixtus-basiliek. Foto: PR<br><br></p>

Het prachtige Adema Orgel uit 1926 in de Calixtus-basiliek. Foto: PR

(Picasa)

Calixtus krijgt weer orgelconcerten

GROENLO - In de Calixtuskerk in Groenlo kunnen mensen volgende maand eindelijk weer genieten van orgelmuziek. Vorig jaar verhinderde corona de concerten in de basiliek maar dit jaar maken de versoepelingen van de maatregelen het mogelijk ze te hervatten.

Er zijn drie concerten gepland die worden verzorgd door Jaap Zwart. Hij was ook verantwoordelijk voor de eerdere concertseries. Aan het begin van elk concert geeft Zwart een korte inleiding op het zorgvuldig samengestelde programma. Daarna laat hij de toehoorders genieten van zijn spel, de muziek en het prachtige Adema Orgel (1926) in deze basiliek.
Dit orgel werd oorspronkelijk gebouwd voor de Nicolaas en Barbara kerk te Amsterdam, (in de volksmond ‘De Liefde’ genoemd). Rond 1990 kwam het orgel naar Groenlo waar het in 1994 in gebruik werd genomen. In 1998 werd het als rijksmonument erkend.
De concerten zijn op de woensdagen 4, 11 en 18 augustus en beginnen om 20.15 uur. De Calixtusbasiliek ligt aan de Kerkwal 1. De toegang is gratis; na afloop wordt een vrije gift gevraagd. Meer informatie op de website.


www.calixtus.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden