Tien minuten bos

In onze gemeente hebben we een bos waar men wel tien minuten tussen de bomen kan wandelen, maar niet te snel, dan komen we bomen tekort. Misschien is het Vragenderveen groter maar dat ligt veel ongunstiger. Dus moeten we het doen met ons 10 minuten bos, oftewel de Schans.

In het verleden toen er nog geen Twenteroute was gingen we naar Lievelde en via de Schansweg naar de Leeuwenkuil waar het spannend was om met fiets of step de kuil te bedwingen, en intussen is die omgetoverd tot Engelse schans.

Helaas is met alle vernieuwingen en de gigantische groei van het verkeer ook de bereikbaarheid van de Schans vanuit Lievelde bepaald niet goed te noemen vooral voor wandelaars, terwijl in de afgelopen jaren vanuit Lichtenvoorde met diverse rotondes en bijbehorende fietspaden de situatie zo sterk verbeterd is dat het lijkt op annexatie van de Schans door Lichtenvoorde. Op zich maakt me dat niets uit, alles blijft in dezelfde gemeente maar een fatsoenlijke veilige verbinding vooral voor wandelaars die uitgekeken zijn op de weilanden en een ouderwetse zandweg willen voelen tussen de bomen zou wenselijk zijn.

Bij de verbetering van de Twenteroute hebben Varsseveld en Groenlo de zaken beter aangepakt, twee tunnels in Varsseveld en één in Groenlo, terwijl daar nog geen twee minuten bos in de buurt is. Het hoeft niet per se een tunnel te zijn, een tweede vlinderbrug in het verlengde van de Nieuwstraat zou een prachtige verbinding geven met de Flierdijk in de Schans en geeft ook wandelaars vanaf de beide campings in Lievelde een prima en snelle verbinding.

Dus, dames en heren van Lievelds Belang, ik denk niet dat het nodig is om een enquête te houden in Lievelde, ik ga er vanuit dat 99 procent het eens is met deze wens, want tegelijk met de vergrijzing wordt de behoefte om te wandelen steeds groter. Dus smijt dit verzoek bij de gemeente op tafel met het dringende verzoek hier snel werk van de maken, de kleine kernen komen er wat wandelpaden betreft bepaald slecht vanaf ten opzichte van Lichtenvoorde en Groenlo


Wouter Broekhof
De Smidse 2 Lievelde
Mobiel: 06 53 26 26 69

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden