<p class="InfoKop2" pstyle="InfoKop 2">Fons Walterbos stapt uit de trein na zijn allerlaatste rit. Echtgenote Ria vergezelt hem. Foto: Kyra Broshuis</p>

Fons Walterbos stapt uit de trein na zijn allerlaatste rit. Echtgenote Ria vergezelt hem. Foto: Kyra Broshuis

Fons Walterbos uitgezwaaid op laatste werkdag

Fons Walterbos uitgezwaaid op laatste werkdag

Door Kyra Broshuis

GROENLO- Het lijkt alsof Sinterklaas gaat arriveren op het perron in Winterswijk. Op het perron wachten tientallen op de aankomst van de trein uit Arnhem. Het is niet de goedheiligman die uitstapt maar bekende Grollenaar Fons Walterbos. Hij heeft zijn allerlaatste werkdag en is nu met pensioen. Onder de klanken van ‘Bun zo bli’j dat Grolle besteet….’ van ‘zijn’ Knolle stapt Walterbos totaal overdonderd de trein uit, vergezeld door echtgenote Ria. “Dit is een enorme verrassing”, stamelt de kersverse pensionado. Collega’s, vrienden, familie en bekenden feliciteren Walterbos met zijn welverdiende pensioen, na 39 en een half jaar werken ‘op de trein en bus’. “Ut kump um too”, aldus één van zijn collega’s.

Betaalde hobby
Walterbos, geboren, getogen én woonachtig binnen de Grolse gracht, spreekt over een betaalde hobby: “Als je je werk als hobby ziet dan vind je het zelfs jammer om te moeten stoppen. Ik ben ruim 39 jaar geleden geleden gestart bij de GSM als buschauffeur voor de vestiging Neede. GSM werd later GVM, toen Oostnet en vervolgens Syntus. Daar kreeg ik 1999 de kans op de machinistenopleiding te doen en vervolgens heb ik met veel plezier in die functie gewerkt bij het huidige Arriva.” Vrees voor het ‘zwarte gat’ heeft Walterbos niet. “Ik heb gelukkig veel hobby’s, waaronder uiteraard De Knolle, en doe ook nog vrijwilligerswerk. De Grollenaren zullen me in het vervolg wat meer gaan zien.”

Het feestelijke afscheid, georganiseerd door echtgenote Ria, heeft de pijn van het gedwongen pensioen, flink verzacht. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden