Caroline Maarse bij haar versierde woning in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Caroline Maarse bij haar versierde woning in Groenlo. Foto: Theo Huijskes (Theo Huijskes)

Gouden medaille voor BMX’er Niek Kimmann

Moeder Caroline Maarse roemt de mentaliteit van haar zoon 

Door Theo Huijskes

GROENLO - “Wij wisten dat hij tot veel in staat is. Niet voor niets was hij naast zijn prestaties in eigen land reeds tweemaal over wereldkampioen en wist hij ook al de Europese titel in de wacht te slepen. Maar dat hij op 25-jarige leeftijd als BMX’er ook nog eens voor Nederland de Olympische titel voor zich opeiste, is een prestatie van formaat. Zeker na een lelijke val tijdens de training, toen een official plotseling de baan opliep en hij dat voorval moest bekopen met een scheurtje in zijn knie. Reden om trots, supertrots te zijn op mijn zoon Niek en iedereen uit de BMX-ploeg alsmede het begeleidingsteam, die een steentje hebben bijgedragen aan dit ongekend mooie mega succes. Een prestatie van formaat om in te lijsten!” 

Aan het woord is Caroline Maarse, de moeder van de succesvolle Olympiër alsmede de moeder van zoon Justin Kimmann, die eveneens helemaal in de ban is van de BMX-sport. Caroline, dochter van Jan en Gerda Maarse uit Beltrum, gescheiden van partner Richard Kimmann, woont sinds kort in Groenlo. En aldaar was het voor haar vriendinnen Anita Ten Brincke-te Brake en Esther Wolterinck-Reukers voldoende aanleiding om de nog maar kort betrokken woning van de trotse moeder Caroline kleurrijk te versieren. “Na mijn scheiding wilde ik mijn woonsituatie in het noordelijk gedeelte van dit land bij voorkeur inruilen voor een plek in de Gelderse Achterhoek. Daarbij mijn motto hanterende dat je wel een meisje uit de Achterhoek kunt halen, maar niet de Achterhoek uit het meisje! En als gevolg daarvan heb ik dankzij tips van mijn beide vriendinnen hier niet alleen een woning kunnen bemachtigen, maar hier ook weer een arbeidzaam leven kunnen oppakken.” 

De titel wordt gedeeld met Jelle van Gorkom
Binnen in haar huis en dat aan een tafel vol bloemen, felicitaties en dergelijke vertelt moeder Caroline hoe zij de BMX-finale in de nacht van donderdag op vrijdag jl. heeft beleefd. 

“Vanzelfsprekend staat binnen ons gezin alles in het teken van de BMX. Dit mede omdat zoon Justin, die op 5 augustus a.s. 23 jaar wordt, deze sport ook op hoog niveau beoefent. Natuurlijk was er wel spanning tijdens de race. Dit ondanks dat een en ander niet van mijn gezicht was af te lezen. Ik ben van huis uit een nuchtere, koele kikker, maar dat wil niet zeggen dat emoties mij vreemd zijn. Zeker niet wanneer Niek’s maatje en voormalig trainingspartner Jelle van Gorkom volkomen terecht in deze prachtige overwinning wordt betrokken. Het dramatische ongeval van Jelle, die begin 2018 halfzijdig verlamd raakte op Papendal, heeft vanzelfsprekend een enorm impact op deze Olympische Spelen in het algemeen en op de gouden race van Niek in het bijzonder. Daarbij komt dat het goud van Niek het Olympisch zilver van Jelle, in 2016 behaald tijdens de OS van Rio de Janeiro, overtrof, hetgeen niet alleen voor Niek zelf, maar ook voor Jelle een absoluut hoogtepunt is.”

Op naar de Olympische Spelen in Parijs
Terwijl zij uw verslaggever erop attendeert dat zij om 15.00 uur (op zaterdag 31 juli, ThH) alweer een volgende afspraak heeft, kijkt de overgelukkige Caroline ook alweer uit naar de zondag wanneer haar succesvolle zoon Niek in Nederland terugkeert en feestelijk ontvangen wordt op het Olympic Festival in Scheveningen. “Daar zullen wij vanzelfsprekend weer bij zijn, zoals ik ook vrijdag- middag en avond, samen met mijn ex-partner en onze zoon Justin van de partij was bij onder andere NOS-sport met Henry Schut en bij de RTL-talkshow van Humberto Tan. Als gevolg van de coronapandemie konden wij ook al niet naar Tokio, terwijl wij voorheen om de jongens te kunnen volgen, samen met onder anderen de ouders van Jelle van Gorkom, over de gehele wereld hebben gereisd en dat van Amerika tot Argentinië, van China tot Nieuw-Zeeland en ga zo maar door.” Al even stilgestaan bij de Olympische Spelen van 2024 in Parijs? “Daar kom je in de huidige omstandigheden niet onderuit. Natuurlijk is het een grote wens, sportief gezien een geweldige uitdaging voor zowel Niek als Justin om in Frankrijk met elkaar de BMX-strijd aan te gaan op het allerhoogste niveau. Maar of dit daadwerkelijk gaat gebeuren? De toekomst zal het leren!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden