Een drinkpauze tijdens de bekerwedstrijd Grol 1 – FC Suryoye 1. Foto: Theo Huijskes
Een drinkpauze tijdens de bekerwedstrijd Grol 1 – FC Suryoye 1. Foto: Theo Huijskes

Heet potje bekervoetbal op het sportpark Den Elshof

Grol 1 - FC Suryoye 3-1

Door Theo Huijskes

GROENLO - Afgaande op de eerste officiële, in dit geval bekerwedstrijd in het voetbalseizoen 2021-2022, mag de conclusie worden getrokken dat de Grolsupporter in het nieuwe voetbaljaar het nodige voetbalgeweld te wachten staat. In de afgelopen zondag opgestarte bekercompetitie moest Grol namelijk de degens kruisen met de Enschedese voetbalclub FC Suryoye-Mediterraneo. Het toeval wil dat Grol, voor het komende seizoen andermaal ingedeeld in de Twentse tweede klasse, evenals in het afgelopen voetbaljaar ook in competitieverband te maken krijgt met FC Suryoye.

In de strijd om de KNVB-beker is Grol ingedeeld in een poule met naast FC Suryoye het team van Vroomshoopse Boys, waar men zaterdag 11 september (aanvang: 17.00 uur) op bezoek gaat, alsmede Rohda Raalte, waarvoor de uitwedstrijd op zondag 19 september om 14.00 uur gepland staat. Zoals bekend vindt de start van de nieuwe competitie in de tweede klasse plaats op zondag 26 september met de uitwedstrijd tegen Lemelerveld, waarna de eerste thuiswedstrijd tegen BWO Hengelo is gepland op zondag 3 oktober.

Dudu profileert zich als ‘Man of the match’
De wedstrijd tegen FC Suryoye mag ondanks de magere publieke belangstelling vanwege het Formule I-gebeuren in Zandvoort, worden aangemerkt als een waar spektakelstuk, waarvan met name in de tweede helft sprake was. In het eerste bedrijf van de wedstrijd had de Enschedese club van trainer/coach Paul Krabbe een duidelijk overwicht zonder dat in doelpunten uit te drukken. Bij Grol, dat vanwege een aantal blessures niet volledig aan de start verscheen, waren het met name de verdedigers Eduardo de Sousa Cavalcante en Ramon Landewers, die door goed ingrijpen tegendoelpunten wisten te voorkomen. Vooral de deze keer centraal in de verdediging spelende Dudu ontpopte zich als ‘Man of the match’ en nam daarbij alvast een voorschot op de komende competitie in de tweede klasse. Het siert de kleine voetbalheld dat hij het na afloop in eerste instantie had over enkele, door hem gemaakte kleine foutjes. “Maar als ik mag kiezen tussen de posities vleugelverdediger of verdediger in het centrum, dan kies ik nadrukkelijk voor het laatste.”

Tweede helft kent een grimmig karakter
Het tweede bedrijf van de wedstrijd zorgde, mede vanwege de vele onnodige overtredingen, opstootjes en met name irritant gedrag voor de nodige opschudding. Een en ander resulteerde in een drietal gele kaarten aan de zijde van FC Suryoye, waarbij Sakay Esen vanwege tweemaal geel door de goed leidende scheidsrechter Patrick Smeenge uit Goor met rood werd weggestuurd. Aan Grolzijde waren het Myron Baten en Titus Hoffman, die op een gele kaart werden getrakteerd. Ondanks tal van zaken binnen de lijnen, die niets met voetbal van doen hadden, nam Grol in de 61ste minuut de leiding door een prachtig (Cody Gakpo-) doelpunt van aanvoerder Rico Lammerdink. Helaas meende FC Suryoye deze achterstand te moeten camoufleren met bijzonder irritant gedrag, gepaard gaande met de nodige overtredingen. Maar desalniettemin werd deze storende wedstrijdfactor in de 79ste minuut beloond met de gelijkmaker, gescoord door Nemroud Eliyo. Echter toen Grol in de 86ste minuut via Luc Berentsen op een 2-1 voorsprong kwam, sloeg de vlam echt in de pan.

Afkoelingsperiode van tien minuten
De opstootjes in en buiten het veld hadden naar aanleiding van de voorsprong van Grol het gevolg dat de scheidsrechter het enige, juiste besluit moest nemen en dat was het inlassen van een afkoelingsperiode van tien minuten. Dit tot opluchting van niet alleen beide begeleidingsteams, maar ook het aanwezige publiek. Toen de wedstrijd werd hervat en Grol via een door Luc Berentsen benutte strafschop de eindstand op 3-1 bepaalde, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Een strafschop, het gevolg van een forse overtreding van de verder goed keepende doelman Felix van Berkel van FC Suryoye, die normaliter goed was voor een rode kaart. Maar zoals gezegd, liet de goed leidende referee Patrick Smeenge deze, eigenlijk noodzakelijke beslissing achterwege om nog meer averij te voorkomen.

Opstelling Grol 1 tegen FC Suryoye

Doel: Wessel Baarslag;

Achter: Mike Kempers (83ste min. Mart Willemsen), Ramon Landewers, Eduardo de Sousa Cavalcante en Myron Baten;

Midden: Titus Hoffman, Rico Lammerdink en Luc Berentsen;

Voor: Wouter Rexwinkel (75ste min. Roel Bruins), Mart Zieverink en Tiem Rots (63ste min. Mick Wissink).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden