Bovenste rij vlnr: Marcel te Brake, Hans Halleriet en Ramon Halleriet. Onderste rij vlnr: Merian Halleriet, Arno te Brake en Youri Goldewijk. Foto: Bennie Smeenk
Bovenste rij vlnr: Marcel te Brake, Hans Halleriet en Ramon Halleriet. Onderste rij vlnr: Merian Halleriet, Arno te Brake en Youri Goldewijk. Foto: Bennie Smeenk

Hans Halleriet en Arno te Brake winnaars Aloys Hallerietcup

Algemeen

ZWOLLE - Op zondag 12 september werden de laatste klootschietwedstrijden gehouden op de veldbaan van KV Zwolle om de Aloys Hallerietcup. Tijdens deze wedstrijden wordt er in koppels van twee personen gegooid op de veldbaan. Zowel zondag 5 september als zondag 12 september werd heel goed gegooid en de veldbaan lag er tijdens de finale prachtig bij.

In poule 3 wisten Harrie Rooks en Carmen Dorsthorst hun wedstrijden te winnen met 3 punten en een totaal van 1426 meter. In poule 2 was het team van Tessa Rooks en Ruud Reijerink overtuigend winnaar met 4 punten en een totaal van 1484 meter. In poule 1 was het spannend en eindigde het team van Marcel te Brake en Merian Halleriet als eerste met 3 punten en 1479 meter en het team van Hans Halleriet en Arno te Brake eindigde met 2 punten en 1470 meter, een verschil van slechts 9 meter. Als derde in deze poule eindigde het team van Ramon Halleriet en Youri Goldewijk met een afstand van 1436 meter.

In de eindfinale werden echter beide wedstrijden gewonnen door het team van Hans Halleriet en Arno te Brake met een totaal van 808 meter en als tweede eindigde het team van Marcel te Brake en Merian Halleriet met 781 meter. Het is voor KV Zwolle de eerste keer dat de algemeen kampioen van hetzelfde jaar, dit jaar Arno te Brake, ook de AH cup wint.

Momenteel zijn ook de eerste voorrondes weer bezig om mee te kunnen doen met de Champions Tour wedstrijden en zo een plaats in de kernploeg te kunnen bemachtigen. De leden van de kernploeg mogen volgend jaar mei meegooien met de Europese kampioenschappen klootschieten die gehouden zullen worden in Sleeswijk Holstein, Noord Duitsland. Namens KV Zwolle doen Jurgen en Arno te Brake al mee aan de Champions Tour wedstrijden en Ramon Halleriet heeft in de voorronde voor deelname aan de Champions Tour zijn eerste wedstrijd gewonnen. Er komen nog twee wedstrijden aan die aanstaande zaterdag worden gegooid in Tilligte.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids