<p>President Maarten Kooiker (links) en vorst Miquel Porskamp hebben een nieuw prinsenpaar uitgekozen. Foto: Theo Huijskes</p>

President Maarten Kooiker (links) en vorst Miquel Porskamp hebben een nieuw prinsenpaar uitgekozen. Foto: Theo Huijskes

Nieuw prinsenpaar CV De Knunnekes op het nös gevangen!

Onthulling op vrijdag 10 december in carnavalshoes City Lido

Door Theo Huijskes

GROENLO - Ondanks alle coronaperikelen heeft het algemeen bestuur van carnavalsvereniging De Knunnekes in Groenlo alvast een duidelijk voorschot genomen op de thans voor de deur staande campagne. Zo zal niet alleen op de elfde van de elfde het Grolse carnavalsjaar 2021-2022 met veel feestelijk vertoon worden geopend, ook hebben president Maarten Kooiker en vorst Miquel Porskamp reeds één van de meest belangrijke stappen gezet door het nieuwe 58ste of is het eigenlijk het 59ste prinsenpaar op het nös te vangen!

Voor het maken van een foto van beide keuzeheren, wordt uw verslaggever gevraagd om dat te komen doen nabij de kruising Winterswijkseweg - Oude Winterswijkseweg, waar momenteel gedurende een aantal weken nogal ingrijpende reconstructiewerkzaamheden worden verricht. Of dit verzoek iets of veel van doen heeft met de uitverkiezing van de beide nieuwe carnavalsleiders, blijft tijdens het gesprek onbeantwoord. Een belangrijk aspect, dat Kooiker en Porskamp wel loslieten is het feit dat zowel de nieuwe stadsprins als de nieuwe stadsadjudant geboren en getogen Grollenaren zijn.

Opening carnavalsjaar op de elfde van de elfde
“Zie het als de schop van de nieuwe carnavalsleiders, die nu daadwerkelijk de grond in gaat. Het wordt de hoogste tijd voor een renovatie, waarbij tevens een aantal aanpassingen noodzakelijk zijn”, aldus Maarten Kooiker. Miquel Porskamp vult aan dat daarom tevens een op de huidige omstandigheden aangepaste opening van het carnavalsjaar op de elfde van de elfde (donderdag 11 november a.s.) zal plaatsvinden. “Zo komt er wel een nieuwe schlager, maar zal de voorbereiding daarvoor noodgedwongen in een afgeslankte vorm moeten plaatsvinden. Dit omdat de organisatie van dit onderdeel te weinig voorbereidingstijd heeft. Maar iedereen mag rekenen op een daverend feest, waarvoor wij een grote opkomst verwachten in de carnavalslocatie Brouwhuys De Lange Gang”, aangevuld door Maarten Kooiker dat er wel vorm wordt gegeven aan bepaalde vaste programmaonderdelen, zoals de bekendmaking van het KAPSTOK-motto en de uitreiking van het befaamde ‘Gouden Veertje’. “Het belooft derhalve een mooie avond te worden.”

Prinsenbal uitgesteld naar vrijdag 10 december
In verband met alle gevolgen van de coronacrisis, waardoor bepaalde vaste data deze keer niet gehaald en dus gehandhaafd kunnen worden, vindt het jaarlijkse Prinsenbal deze keer niet plaats een week na de elfde van de elfde, maar pas op vrijdag 10 december in carnavalshoes City Lido, waarbij tevens afscheid wordt genomen van het 57ste prinsenpaar, te weten Prins Edwin II Reukers en Adjudant Robby Reukers. “Als algemeen bestuur hebben wij hiertoe moeten besluiten”, geeft Maarten Kooiker aan. “Daarnaast houden wij op vrijdag 15 oktober eerst nog een algemene ledenvergadering, waarbij wij tevens verdere mededelingen hopen te kunnen doen over de verdere invulling van het carnavalsprogramma. Te denken valt daarbij aan de buutavonden in de maand januari 2022, alsmede aan de invulling van het carnavalsprogramma voor drie dolle dagen, volgend jaar op zondag 27 februari, maandag  28 februari en dinsdag 1 maart.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden