<p>Carmen Molenaar van Gewoon Groen en Resy Oonk van Bibliotheek Oost-Achterhoek ruilen kleding. Foto: Olaf Molenaar</p>

Carmen Molenaar van Gewoon Groen en Resy Oonk van Bibliotheek Oost-Achterhoek ruilen kleding. Foto: Olaf Molenaar

Boeken én kleding ruilen bij de bieb

LICHTENVOORDE - Vanuit Gelders Genootschap rijdt een oude SRV-wagen dit najaar door de Achterhoek. Gemeenten gaan met inwoners in gesprek over duurzaamheid, circulariteit, wederopbouw en groen in de wijk. Op vrijdag 15 oktober van 13.30 tot 17.30 uur staat de SRV-wagen bij Bibliotheek Oost-Achterhoek in Lichtenvoorde. De middag staat in het teken van groen en hergebruik. Neem een mooi kledingstuk mee dat je niet meer draagt en kom het ruilen bij de SRV-wagen. Ook deelt Stichting Steenbreek bloembollen uit voor meer vlinders en bijen en geven zij om 15.00 uur een lezing over de waarde van bomen.

Kledingruil
Gewoon Groen heeft in Ulft een Ketting Kledingruil opgezet. Het principe is simpel: mensen ruilen kleding met elkaar, net zoals je dat vroeger deed, met de kleding van je neefje of nichtje. Super duurzaam, circulair en helemaal hip. Op vrijdagmiddag 15 oktober kunnen inwoners uit de gemeente Oost Gelre ook kleding ruilen. Zij worden verzocht een kledingstuk mee te nemen naar de SRV-wagen. Zowel mannen- als vrouwenkleding is welkom. Let op: ga wel voor kwaliteit. Niet dat lelijke, verwassen shirt onderuit de kast, maar een mooi kledingstuk dat je net niet lekker zit, te groot is geworden of toch niet helemaal je kleur is. Deze neem je mee en kom je ruilen voor iets anders waarvan je wél blij wordt. En vind je niets wat je mooi vindt? Schenk jouw kledingstuk dan, want je droeg het toch niet.

15.00 uur: Lezing Waarde van Bomen
Olaf Molenaar van Stichting Steenbreek geeft een lezing over de waarde van bomen voor onze leefomgeving. Daarin wordt onder andere stilgestaan bij het belang van bomen in de wederopbouwtijd tot de huidige tijd waarin bomen belangrijker zijn dan ooit vanuit klimaatproblematiek, hittestress en wateroverlast.

Bloembollen voor meer bijen en vlinders
Door bloembollen te poten in de herfst, neem je een voorsprong op de lente en kun je al vroeg in het voorjaar genieten van een groene en bloeiende tuin. Stichting Steenbreek deelt aan iedere bezoeker bloembollen uit en hoopt zo op een kleurrijk Oost Gelre in de lente. Kom op tijd, want op = op.

Bonte verzameling jaren ’50 spullen
Kringloop Actief Groenlo zorgt voor de aankleding bij de SRV-wagen, in de stijl van de wederopbouw. De spullen die deze middag rondom de SRV-wagen staan, zijn te koop.

Bij slecht weer kunnen bezoekers nog altijd de SRV-wagen bezoeken, maar vinden de overige activiteiten in de bibliotheek plaats. Het totale programma van het project ‘Een nieuwe tijd’ is na te lezen op de website nieuwetijdachterhoek.nl. Meer informatie over dit project en de activiteiten van Gewoon Groen staat op www.gewoongroen.net.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden