winnaar damesteam
winnaar damesteam

‘Zo greun as grös’ Nederlands kampioen dames boerengolf

LIEVELDE - Op 2 en 3 oktober werd het Nederlands Kampioenschap Boerengolf gehouden in Hedel. Zaterdagmorgen werd er eerst nog gespeeld voor de individuele kampioenschappen heren, dames en jeugd. Hier wist Marian Klein Gunnewiek een tweede plaats te behalen en de derde plaats ging naar Iris Erinkveld bij de dames. Beiden van de groep ‘Zo greun as grös’ uit Lievelde.

Zaterdagmiddag en op de zondagmorgen werd de halve finale gespeeld in weilanden met veel sloten. Na een spannende dag mochten de dames door naar de finale die ’s middags gespeeld werd. Boerengolfteams van Lievelde en van de Melktap uit Geesteren gingen ook naar de finale. Op deze dag was er veel wind en regende het de hele dag wat een mooi handicap was voor de deelnemende golfers. De ballen kwamen dan ook geregeld in de vaart en sloten terecht.

Het Boerengolfteam Lievelde 2 behaalde uiteindelijk een derde plaats. Team Melktap 1 uit Geesteren een vierde plaats en Kaasboerderij Weenink uit Lievelde wist een vijfde plek bij de heren te behalen. Het damesteam ‘Zo greun as grös’ met Iris Erinkveld, Marie-Trees Ten Have en Marian Kl. Gunnewiek wisten uiteindelijk na twee dagen fanatiek gespeeld te hebben de felbegeerde “Gouden klomp” te behalen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden